Kişisel Youtube kanalında yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayarak yaptığı açıklamalarda, küresel ve yerel piyasaların durumuna dikkat çekti.

ŞOK'ta 16 Ekim İndirimleri Başladı ŞOK'ta 16 Ekim İndirimleri Başladı

Faiz Kararları ve Piyasa Beklentileri Memiş, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak faiz kararlarının piyasalar üzerinde belirleyici olacağını ifade etti. Özellikle yabancı yatırımcıların beklentilerine değinen Memiş, "Ocak ayında faiz indirimlerinin başlayacağı öngörülüyor, en az bir faiz indirimi olabilir" dedi. Faiz politikalarının altın yatırımlarını da etkilediğini belirtti.

Altın Yatırımı ve Borsa Değerlendirmesi Altının yatırımcılar için ön planda olduğunu söyleyen Memiş, gram altının 2980 TL-3080 TL aralığında seyrettiğini, orta ve uzun vadeli yatırımcıların altın alımını değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Borsa İstanbul’da 9000 puan altı seviyelerin alım fırsatı sunduğunu dile getirerek, 9200 ve 9600 seviyelerinin sürpriz olmayacağını belirtti.

Dolar ve Gram Altın Beklentisi Memiş, dolar/TL kurunun 34.26 TL seviyesinde güçlü durduğunu ifade ederek, gram altının ise 3100 TL seviyesinden 3015 TL’ye gerilediğini ve bu seviyelerde alım fırsatları sunduğunu açıkladı. Jeopolitik risklerin altını daha da cazip hale getirdiğini ve Aralık ayında piyasalarda dalgalanmalar yaşanabileceğini belirtti.

Uyarılar ve Stratejiler ABD’deki Kasım seçimlerinin küresel piyasaları etkileyebileceğini belirten Memiş, yatırımcılara “aralık ayına borçsuz ve malda kalmış şekilde girin” tavsiyesinde bulundu. Elinde döviz veya altın olan yatırımcıların satış yapmaması gerektiğini söyleyerek, özellikle gümüşü elde tutma önerisinde bulundu

Kaynak: Haber Merkezi