Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş'ın proje yürütücülüğünde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda faaliyet gösteren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 2022 yılı "Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen Türkiye’nin ilk metaverse odaklı ön kuluçka merkezi "Metaverse Girişim Stüdyosu’nun ilk dönem eğitimleri tamamlandı.

Proje süresince “istihdam edilebilirliği artırmayı”, “bölgenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli işgücünün geliştirilmesini” ve “kendi işini kurmak isteyenlere destek sağlamayı” amacıyla düzenlenen faaliyetler, BAKA, SODİMER, Türkiye Metaverse Platformu, Metafluence, TÜMMİAD ve Utilify işbirliğinde gerçekleştirildi. Ayrıca, finansmana erişimi kolaylaştıran mekanizmaların ve teknolojik ürün üretiminin desteklenmesi için gerekli altyapı sağlandı. Bu sayede bölge kullanıcıları arasında "metaverse", "blokzincir", "kripto varlık", "sanal gerçeklik", "arttırılmış gerçeklik", "karma gerçeklik", "NFT Değiştirilemeyen Token", "iNFT ve sanal arazi" gibi kavramlara dair farkındalık oluştu ve metaverse alanında girişimlerin artması ile planlanan organizasyon ve projelerin gelişimi desteklendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Metaverse Girişim Stüdyosu olarak, 3 aylık süreç boyunca 60 saati aşkın eğitim programı, SODİMER& Türkiye Metaverse Platformu Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ve çok sayıda eğitmenlerin katkılarıyla tamamlandı.

Eğitimlerin demoday’ı Metafluence platformunda düzenlenen ideathon konseptinde “Saçmalathon” etkinliği ile gerçekleştirildi. Etkinliğe SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ Girişimcilik Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Öznur Koca, Metafluence CEO Emin Vali ve TÜMMİAD Başkanı Türkiye Metaverse Platformu Kurucusu Bülent Kavaklı ile akademi ve özel sektör temsilcileri konuşmacı olarak katıldı.

Dereceye giren ekipler ise çeşitli Metafluence ödülleri ve TÜMMİAD Seven Seas Travellers kampı ödülleri ile NFT ödülüne layık görüldü. Eğitimleri başarıyla tamamlayarak sunum gerçekleştiren ekipler ayrıca ücretsiz olarak SDÜ Ön Kuluçka Merkezinden yararlanma hakkı elde ederek iş fikirlerini ticarileştirme fırsatı elde edecekler.

SDÜ Metaverse Girişim Stüdyosu, yeni nesil internet olarak anılan metaverse alanında tematik uzmanlaşmanın geliştirilmesi ve bu alanda girişimlerin hızla büyütülmesi amaçlamaktadır. Bu hedef doğrultusunda Prof. Dr. Serdal Terzi, Doç. Dr. Pınar Göktaş, Doç. Dr. İnan Eryılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Gül Fatma Türker, Öğr. Gör. S. Nilay Şengöl ve Yüksek Mimar Gamze Akyol tarafından yenilikçi bir arayüz geliştirilerek, metaverse alanlarında ekosistem güçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bu proje ile bölgenin öncelikli sektörlerinin gelişimine katkı sağlanmakta ve Isparta'nın metaverse alanında etkin olabilmesi için altyapının güçlendirilmesine yardımcı olunmaktadır.

En Düşük Memur Maaş Zammı 2025’te Ne Kadar Olacak? En Düşük Memur Maaş Zammı 2025’te Ne Kadar Olacak?

Editör: Özge Çelik