Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda ITSO Meclis Başkanı Akif Aslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Dede ve Şakir Uygun, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir de hazır bulundu.  
Basın mensuplarına hitap eden Başkan Çelik, Isparta'nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak projeler hakkında önemli bilgiler paylaştı. 1867 yılında kurulan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, 160 yıla dayanan köklü geçmişiyle bölgenin ekonomik gelişimine öncülük ediyor. Başkan Çelik, Oda'nın ticaret, üretim ve ihracat alanlarındaki önemli rolüne vurgu yaparak, "Gelecek nesillere daha güçlü bir ekonomi bırakmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.


ISPARTA’YA HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Isparta’nın ekonomik gelişimine katkı sağlayacak birçok projeye imza attıklarını ifade eden ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu, Meclis ve Komitelerimizle birlikte görev süremizin ikinci yılını doldurmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süre içerisinde, şehrimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Her bir projede, Isparta’nın potansiyelini daha da ileriye taşımak için titizlikle çalıştık ve başarılı sonuçlar elde ettik. Önümüzdeki dönemde de, mevcut projelerimizi geliştirerek ve yenilerini hayata geçirerek Isparta’ya hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Amacımız, hem üyelerimizin hem de tüm şehrin refahını artırmak için sürekli olarak yenilikçi çözümler üretmektir.” diye konuştu. 
GİRİŞİMCİLİK OFİSLERİ AÇILDI
Ekonomi Kampüsü’nde açılan girişimcilik ofislerine ilişkin bilgiler veren Başkan Çelik, iki yıllık süre zarfında gerçekleştirilen projelerin, şehrimizin ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirterek, “İhracatı Destekleme Ofisi, Dijital Ticareti Geliştirme Ofisi ve Kadın Girişimcileri Destekleme Ofisi gibi yenilikçi girişimlerimiz ticaretin gelişimine ivme kazandırmıştır. Özellikle, genç girişimcilerimize yönelik oluşturduğumuz Genç Girişimciler Akademisi, Proje ve Ar-Ge Destekleme Ofisi ile girişimciliği teşvik ederek, Isparta'nın ekonomik yapısını güçlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.
620 KW GES KURULDU
ITSO Başkanı Metin Çelik, yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Odamız adına önemli bir yatırıma imza atarak 620 kilovat olarak belirlediğimiz Güneş Enerjisi Santrali projemizin 570 kilovatını Atabey’in Pembeli Köyünde, 50 kilovatını ise Ekonomi Kampüsümüzde hayata geçirdik. Bu yatırımla beraber Odamız hem elektriğini güneş enerji santralinden karşılamış olacak hem de gelir elde edecek. 
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMLERİ ISPARTA SERVİSİ AÇILDI
Ayrıca, Isparta'nın gümrük ve dış ticaret süreçlerini hızlandırmak için, Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ürün Güvenliği ve Denetimleri Isparta Servisi’ni faaliyete geçirdik. Bu hizmet ile tarım ürünlerinin dış ticaretindeki kalite denetimleri ve piyasa gözetimi konularında önemli katkılar sunarak firmalarımızın süreçlerini daha verimli hale getirdik. 
ITSO ÜYELERİ DÜNYA PAZARLARINA AÇILIYOR
Yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonlarımıza da devam ediyoruz. Almanya, Özbekistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen fuarlara üyelerimizle birlikte katılım sağladık. Ayrıca yurtiçinde de birçok fuar organizasyonuna aktif olarak iştirak ettik. Bu tür etkinlikler, yenilikleri takip etmek ve sektördeki gelişmeleri görmek açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle, hem yurtiçi hem de yurtdışı gezilerimize devam etmeyi sürdüreceğiz.


İKİLİ İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR
Oda yönetimi olarak gerçekleştirdiğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti, ikili işbirliği olanaklarını değerlendirmek adına son derece önemli bir adım oldu. Bu ziyaret süresince, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile bir dizi verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmelerde, ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda işbirliğini güçlendirmek için potansiyel fırsatları ele aldık. Bu önemli ziyaretin ardından, Sayın Tatar'ı Isparta’da ağırlama imkanı bulmak, ilişkilerimizi daha da pekiştirmek açısından büyük bir memnuniyet kaynağı oldu. Isparta'daki buluşmamızda, hem Kuzey Kıbrıs ile Isparta arasındaki bağları güçlendirmek hem de karşılıklı olarak farklı projelerde işbirliği yapma isteğimizi vurguladık.
Yine Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Dmitri Croitor ile de güçlü bir iletişim kurarak, tarım ve turizm alanlarında Moldova ile Isparta arasında bir köprü oluşturmayı amaçladık. Bu bağlamda, her iki bölgenin sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek karşılıklı iş birliği fırsatlarını keşfetmek istiyoruz. 
ÜYELERE VE GİRİŞİMCİLERE SEMİNERLER VERİLDİ
Yıl boyunca ihracatçı firmalarımıza ve e-ticarete adım atmak isteyen girişimcilerimize yönelik kapsamlı eğitim programları gerçekleştirdik. Bu süreçte, alanında tecrübeli isimleri odamızda ağırlayarak, katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardık. Düzenlediğimiz eğitim seminerlerinde, ihracat süreçleri, dijital pazarlama stratejileri ve e-ticaretin dinamikleri gibi konular üzerinde derinlemesine eğitimler verildi. Girişimcilerimizin yeni fırsatları değerlendirebilmeleri ve gerekli donanımı kazanabilmeleri için eğitim seminerlerine devam edeceğiz.
4. OSB VE SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Isparta'nın sanayi potansiyelini artırma hedefimiz doğrultusunda, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin doluluk oranı yüzde yüzü bulmuşken, yeni bir OSB kurma çalışmalarına başladık. Aynı zamanda, yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda sürdürdüğümüz Serbest Bölge çalışmaları da büyük bir heyecanla devam ediyor. Bu projelerin, Isparta’nın sanayi ve ekonomik potansiyelini ileriye taşıyacağına inanıyoruz.
ANTREPO YAPILIYOR 
Geçtiğimiz yıl Gülbirlik Genel Müdürlüğü’nün arkasında kiralamış olduğumuz alana 375 metrekarelik bir antrepo inşa etmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra, 2.485 metrekarelik bir alanı da tır garajı olarak hizmete sunacağız. Projemizi bu yıl içerisinde hayata geçirerek firmalarımızın malzemelerinin depolanması, korunması ve dağıtımı süreçlerinin daha düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız.
Ulaşım alanında sağladığımız gelişmeler de şehrimizin kalkınmasına önemli katkılar sunmaktadır. Havayolu ve demiryolu ulaşımında gerçekleştirdiğimiz projeler ile Isparta’nın erişilebilirliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, ikinci tren seferlerini paydaşlarımızla beraber ilimize kazandırdık. Havayolu ulaşımında da ikinci uçak seferi düzenlenmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz.
DEPREM BÖLGESİNE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRDÜK
Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremlerinin ardından yardım seferberliği başlatarak yönetim kurulumuz, meclis üyelerimiz ve odamıza kayıtlı üyelerimizin katkılarıyla toplanan ısıtıcı, battaniye, gıda kolisi, su, bebek maması, ilaç, hijyen seti, kıyafet, bebek kıyafeti, kışlık ayakkabı ve bot, mont, atkı, eldiven, bere, yağmurluk, çok sayıda jeneratör, powerbank gibi temel ihtiyaç malzemelerini afet bölgesine gönderdik. Ayrıca Isparta Ticaret Borsası ile birlikte barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik çadır kent kurduk. Devam eden süreçte de depremzede vatandaşlarımıza desteğimizi sürdürdük. 
Odamız, ayrıca bölgemizin tarihi mirasının ortaya çıkarılmasında da önemli rol oynuyor. Bu kapsamda Atabey ilçemizin Bayat Köyü sınırlarında bulunan Seleukeia Sidera Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarına destek veriyoruz. Odamızın çalışmaları, sadece ekonomik alanla sınırlı kalmayıp, Isparta’nın sosyal ve kültürel yaşamına da yön vermektedir. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hem üyelerimizin hem de şehrimizin ekonomik gelişimini desteklemek ve geleceğini birlikte inşa etmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. 
SU KAYNAKLARIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Isparta elmasının Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında Mısır’a ihracatı konusunda TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve değerli Bakanlarımıza taleplerimizi ilettik. Ayrıca Başta Eğirdir Gölümüz olmak üzere ilimizdeki birçok su kaynağımız iklim değişikliğinden olumsuz anlamda etkilendi. Bu kaynaklarımız hem içme suyu hem de tarımsal sulama için büyük bir öneme sahiptir. Göllerimizi kaybettiğimiz vakit çevresel ve ekonomik açıdan birçok sorunla mücadele etmemiz kaçınılmazdır. Bu bağlamda ITSO olarak ilgili kurumlarla sürekli istişare halindeyiz ve her türlü işbirliğine hazırız. Atılması gereken tüm adımlarda bizler de varız. 
ISPARTA’YA YENİ BİR FUAR KAZANDIRDIK
Bu yıl ikincisini 3-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Turizm ve Gastronomi Fuarımıza ayrı bir parantez açmak istiyorum. Fuarımız, Isparta'nın doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel mirasını tanıtmanın yanı sıra, yöresel lezzetlerimizi ve gastronomi turizmi potansiyelimizin gelişmesine katkı sağladı. Böylece hem şehrimizin tanıtımına hem de ekonomik hareketliliğe önemli bir katkıda bulunduk.
120 stantla düzenlemiş olduğumuz fuarımız, bu yıl da halkımızdan ve çevre illerimizden büyük bir ilgi gördü. Fuar boyunca sunduğumuz halk müziği dinletileri, halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmalarla ve workshop etkinliklerimizle katılımcılarımıza keyifli anlar yaşattık. Ayrıca, turizm ve gastronomiye yönelik 11 adet panel gerçekleştirdik. Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Büyük Kazan’ etkinliği ise fuarımızın önemli anlarından biriydi. Fuar alanında büyük bir kazan kurarak, Odamızın destekleriyle yaklaşık 10 bin kişilik helva hazırlayıp misafirlerimize ikram ettik. Geçtiğimiz yıl 7 bin kişilik kabune pilavı dağıtmıştık; bu yılki katkımızla bu geleneğimizi bir adım daha ileri taşıdık. Katılımcılarımız fuar boyunca 17 farklı lezzeti tatma imkanı buldu.  

Isparta'da Film Gibi Olay Suçustü Yakalandılar Isparta'da Film Gibi Olay Suçustü Yakalandılar


Ziyaretçi sayımızda bu yıl 60 bini hedeflemiştik. Ancak beklentilerimizin üzerinde bir katılım sağlayarak, 75 bini bulan bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Bu başarıda fuarın paydaşları olan Isparta Valiliği’ne, Isparta Belediyesi’ne, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne ve diğer kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Ulaşım konusunda bizlere kolaylık sağlayan Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine de ayrıca teşekkür ediyorum.
Fuarın düzenlenmesinde koordinasyonu üstlenen Isparta Turizm ve Gastronomi Faaliyetlerini Yaşatma Derneği Başkanı Gonca Kayacan ve üyelerine, çeşitli sunumları ve 120 aşçısıyla fuarımıza renk katan TAFED ailesine, fuarın organizasyonunda büyük emekleri bulunan ISUBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Kılınç’a, 4. Grup Komite Başkanımız Hakan Kayacan’a, panellerimize katılan değerli konuşmacılara da teşekkürlerimi sunuyorum. Oldukça zahmetli ve büyük emekler isteyen fuarımızın düzenlenmesinde ve tüm planlamasında yer alan ekibimize de gönülden teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha kapsamlı ve daha güzel fuarlar düzenlemeyi ümit ediyoruz.
ISPARTALI ŞEFLERLE ÜRETİCİLER BİR ARAYA GELECEK
Fuar çalışmamızın hemen akabinde planlamasını gerçekleştirdiğimiz ve henüz çalışmaları devam eden bir başka projemizden de bahsetmek isterim. Bu proje ile Isparta gastronomisini bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Ülkemizin dört bir yanında yaşayan Ispartalı şeflerin, Isparta’da üretim yapan firmalarla buluşmasını sağlayacak bu proje, inanıyoruz ki çok ses getirecek. Farklı illerde hizmet sektöründe yer alan ve alanında başarıya ulaşmış şeflerimiz ile iletişim halindeyiz. 
Isparta Turizm ve Gastronomi Faaliyetlerini Yaşatma Derneği işbirliği ile TAFED katkılarıyla mutfaktan sofraya sunulan Isparta lezzetlerini önce Isparta esnafıyla paylaşıp ardından tüm illerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda başta gül, elma ve lavanta olmak üzere inovatif hale gelebilecek tüm ürünlerimiz için çalışma başlatacağız. Oteller restoranlar ve catering alanlarında Isparta ürünlerinin kullanılmasını sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 
Toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Muhabir: Nadir Öngören