Yavru Kızıl Akbaba Sağlığına Kavuşmayı Bekliyor Yavru Kızıl Akbaba Sağlığına Kavuşmayı Bekliyor

Yeni Dönem: 125 CC'lik Motorlar için B Sınıfı Ehliyetle Kullanım Çalışmaları

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama: İşbirliği ile Yürütülen Çalışma

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 125 CC'lik motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabilmesine yönelik bir çalışmanın yürütüldüğünü duyurdu. Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının bir arada çalıştığını ifade etti.

Eğitim Odaklı Yaklaşım: Güvenli Motosiklet Kullanımı İçin Eğitim Şart

Bakan Yerlikaya, motosiklet kullanımının sadece ehliyetle değil, eğitimle desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, 125 CC altındaki motorların B sınıfı ehliyet sahipleri tarafından kullanılabilmesi için alınacak eğitimin hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Kendi deneyimlerinden yola çıkarak, motosiklet sürücülerinin trafikte güvenli bir şekilde yer alabilmeleri için eğitim almalarının gerekliliğini dile getirdi.

Trafik Güvenliği Ön Planda: Eğitim ve Denetim Yaklaşımı

Son dönemde motosiklet kaynaklı trafik kazalarındaki artışa dikkat çeken Bakan Yerlikaya, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almanın önemine vurgu yaptı. Tehlikeli motor kullanımı, koruma ekipmanlarının kullanılmaması gibi olumsuz davranışların arttığına dikkat çekerek, bu tür davranışlar sergileyen motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerin artırılacağını belirtti.

Kamuoyuna Duyuru: Güvenli Motosiklet Kullanımı İçin Adımlar Atılıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelecekte daha güvenli ve bilinçli motosiklet kullanımı için atılacak adımların altını çizerken, toplumun trafik güvenliğine verdiği önemi vurguladı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.