Isparta

Muhtar Akıntürk: “Endemik Sütçüler Kekiği Yok Olacak”

Sütçüler Çandır Köyü Muhtarı Süleyman Akıntürk, Sütçüler kekiğinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, böyle isyan eti.

Loading...

Abone Ol

Sütçüler Çandır Köyü Muhtarı Süleyman Akıntürk, Kızıllı ile Çandır bölgesi arasında kalan bölgeye mermer ocağı ruhsatı verildiğini belirterek, isyan etti.

Sütçüler kekiğinin Türkiye’deki 5 kekik arasında 3. sırada yer aldığını hatırlatan Muhtar Akıntürk, söz konusu bölgede mermer tozlarından dolayı hızla yok olduğunu ifade etti. “Bu bölgeye ruhsat verilmesi, endemik bir tür olan Sütçüler kekiğinin yok olmasına inanamıyorum” dedi.

YAYLALARIMIZ DA OLUMSUZ ETKİLENECEK

Akıntürk “Aynı zamanda bu bölgede yaylalarımız var. 2 Ağustos 2021 yılında Çandır’ın içerisindeki bölümlerin birçoğu yok oldu. Ama şu anda bu bulunduğumuz bölge yağmuru en iyi şekilde tutan, katran ağaçlarının bulunduğu su kaynağının bulunduğu bu bölgeye ruhsat verirken bu bölgeler incelendi mi? Buna göre mi ruhsat verdi? Buna göre ruhsat verdiyse onları vicdanları ile baş başa bırakıyorum” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.