Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası (ITB) Başkanı Hüdai Şahin, ITB Meclis Başkanı Nevzat Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte, Etnografya Halı ve Kilim Müzesinin ek binasında incelemelerde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindeki heyet ilk olarak mevcut müzedeki Halı Dokuma Atölyesini ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgiler aldı, çalışanlara kolaylıklar diledi. Ardından müzenin ek bina bölümüne geçen heyet burada ITSO için ayrılan ve Isparta ticaretinin nereden nereye geldiğini ve eskiden ticarette kullanılan materyallerin sergileneceği alana geçti. Müzede ayrıca halı sanatçısı merhum Ahmet Aksakal’ın yakınları tarafından bağışlanan halılar ile Gülbirlik için ayrılan bölümlerde de incelemelerde bulunuldu.

Isparta Belediyesi Etnografya Müzesinin ek tesislerinde incelemelerde bulunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Burayı dönemimizde yarım olarak almıştık, tamamladık. Çatısındaki ve içerisindeki eksiklikleri giderdik ve buralara fonksiyon yüklemeye başladık. Bu fonksiyonlardan bir tanesi de daha önceki günlerde de gündeme geldiği gibi Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının müzesini burada oluşturmaktı. ITSO, ITB başkanlarımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber burayı en iyi şekilde nasıl değerlendirebiliriz konusunda istişarelerde bulunduk. Burada sadece ITSO, ITB değil aynı zamanda Gülbirlik Genel Müdürlüğünün de müzesi oluşuyor. Gülbirlik yıllardır ürünleri ne şekilde ürettiğini anlatacak şekilde bir müze oluşturacak. Isparta’mızda merhum Ahmet Aksakal olarak bir halı sanatçısı ustamız vardı.Aksakal hocamızın vefatından sonra işyerindeki halıların sergilenmesi için evlatları bizlere bağışta bulundu. Bizde bu sanat eserlerinin sergilenmesi için bir bölüm açtık ve Ahmet Aksakal bölümü olarak da burada değerlendireceğiz. Yine bunun dışında Isparta halısının dokumaları ve dokunan halıların gelen misafirlerimizin talebi doğrultusunda da satışını yapmak istiyoruz. Amacımız halı projesi çalışmalarında belediye olarak halı tezgahlarını kurarak proje dahilinde üretilen halıların talep doğrultusunda satarak ihtiyaçlarını karşılamaktır. Müzenin tadilatları bitmek üzere, bittikten sonra da bu eserleri burada hizmete sunacağız” dedi.

Müzede odaları için ayrılan bölümü en iyi şekilde oluşturmak için çaba sarf edeceklerini söyleyen ITSO Başkanı Metin Çelik, “Isparta ticaretinin nereden nereye geldiğini, eskiden ticarette nelerin kullanıldığı bölümü Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak ITB’mizin de desteğiyle oluşturacağız. Başkanımız burayı güzel şekilde hazırlamış, sağ olsun. Bizlerde en iyi şekilde bir alan oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Buradan da ticaret erbabımıza da seslenmiş olayım, ellerinde ticareti ilgilendiren, Isparta ticaretinin eskiden kullandığı veya şu anda da kullanmaya devam ettiği eserleri bizlere iletirlerse burada sergileyerek, gelecek nesillere de bir örnek olur”şeklinde konuştu.

Isparta’nın kaybolan ve kaybolmak üzere olan değerlerinin tekrar gün yüzüne çıkarılması için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in güzel bir çalışma yaptığını söyleyen ITB Başkanı Hüdai Şahin, “Isparta’nın tanıtımında yeni nesillere geçmişte yaşananları, geçmiş değerlerimizi anlatmada çok güzel bir proje olacağına inanıyorum. Borsa olarak başkanımızın yanındayız, bizlere düşen her görevde katkı sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi üst sıralarda yerini aldı Süleyman Demirel Üniversitesi üst sıralarda yerini aldı
Editör: Haber Merkezi