GENEL

Online bilgisayar oyunları oynarken kimliğinizi korumanın etkin yolları

İnternet ortamında ister keyif ister para kazanmak için olsun internet oyunları oynarken, kimliğinizi ve hesabınızı çaldırmamak içinlabileceğiniz önlemler neler?

Abone Ol

Online Oyun Oynarken Kişisel Verilerinizi Koruma

Maceralar, akıl almaz diyarlar ve hayal gücünün zorlandığı tüm noktalara dokunan online gaming dünyası çekici olduğu kadar tehlikeli. Özellikle kişisel verilerin kıymetli olduğu böylesi bir mecrada dijital kimliği koruma ve güvenilir bir oyun deneyimi yaşamak için dikkatli olmak için alınması gereken bazı tedbirler var.

Online mecralarda Gates of Olympus giriş sayfası gibi platformlarda Müşterini Tanı prosedürleri sebebiyle verilerinizin korunması daha kolay. Her ne kadar Gates of Olympus saatleri sınırlama olmadan hizmet veriyorsa da bu güvenlik önlemlerini ikinci plana attığı anlamına gelmiyor. Aksine, verilerin sızdırılmasına karşı aldıkları yeni nesil önlemler sayesinde dünyanın her yerinden sağlıklı bir oyun deneyimini kullanıcılarına sunuyorlar. Gates of Olmypus kadar bu prensiplere uymayan platformlardaki oyunlar içinse daha sıkı tedbirler almak şart.

Gaming Dünyasındaki Kimlik Tehditleri

Kullanıcı verileri büyük şirketler için oldukça kıymetli. Bu nedenle kişilerin türlü verilerine ulaşmak için başvurulan yöntemler oyun severlerin cihazlarına ve hayatlarına karşı tehdit oluşturabiliyor.

Mesela oyun oynarken, kötü niyetli yazılım ve virüslere maruz kalırsanız sisteminizde tuttuğunuz bilgiler arzu etmediğiniz şekilde sızabilir. Bazı durumlarda, ilgi çekici ya da cazip ifadelerle belirli linklere tıklamanızı isteyen mesajlar nedeniyle kendinizi hassas bilgileri istemediğiniz kişilerin eline teslim ederken bulabilirsiniz.

Kimliğinizi Kalkanlayarak Koruyun

Nasıl ki dışarıda nüfus cüzdanınızı düşürdüğünüzde endişelenir ve başınıza iş gelebileceğini düşünür ve hemen kimliğinizi geri almanın yoluna bakarsınız online ortamda da kimliğinize sahip çıkmalısınız.

  • Yazılımla Koruma: Online oyun oynamak isteyen birinin uygulama veya mod yüklemeden hayatına devam etmesi imkansız. Fakat bir dosya indirirken kötü niyetli yazılım olmadığından emin olmak için mutlaka taramdan geçirin. Böylece yazılım sisteminize zararlı olsa bile anti virüs programı gereken önlemleri alarak sisteminizi tehditlere karşı koruyacaktır.

  • Net Bilgilerden Kaçının: Hakkınızda çok fazla bilgi açık etmeyen kullanıcı ismi ya da profil resmi seçin.

  • Şifre ve Katmanlı Koruma: Online hesaplarınızı genellikle koruma altına alan en büyük unsur şifre ve kullanıcı adı kombinasyonları. Bu bilgiler maalesef ülkemizde çok kolay ihlale uğrayabiliyor. Bu sebeple hesabınıza mutlaka 2 adımlı koruma gibi katmanlı güvenlik önlemleri ekleyin. Elbette şifre seçerken tahmin edilmesi zor kombinasyonları kullanın.

Sonuç olarak, online ortamda güvende kalmak için atılabilecek birden fazla adım ve farklı seçenekler mevcut.

Online Oyunlarda Güvenlik Şakaya Gelmiyor

Bu çözümlerin sürekli güncel olması da önemli. Nihayetinde teknoloji yerinde saymıyor. Tam aksine büyük bir hızla gelişiyor ve dönüşüyor. Umursamaz davranmanın, dijital ortamda keyfe keder şekilde var olmanın kimseye faydası yok. Yukarıda bahsettiğimiz tehditler yalnızca birkaç örnek. Bu konuda farkında olmak ve gerekli tedbirleri almak yalnızca bireyi değil tüm dijital çevresini de ilgilendiren bir durum.

Kişisel verilerinizi korumakla ilgili adım atmadığınız takdirde, yalnızca sizin değil tüm irtibatlarınızın verileri de tehlikeye giriyor. Bu nedenle aktif şekilde hesabınızı ve kimliğinizi korumaya zaman ayırmalı ve bu konuda özenli olmanızı tavsiye ederiz.