Kısa adı EKOBİR olan Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği encümen toplantısı Yalvaç Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Eğirdir Gölünün artık yok olma sürecinin hızla ilerlediğini, bunun bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini belirten EKOBİR Başkanı  Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, konuşması sırasında geçtiğimiz günlerde göl üzerinde drone aracı ile havadan yapılan video çekimi ile ortaya çıkan içler acısı görüntüleri toplantıya katılanlara izletti.

GÖL SADECE KURUMUYOR KİRLENİYOR

Özer, “Eğirdir Gölümüzün içler acısı durumu ortada. Bir zamanlar susadığımızda eğilip suyundan içtiğimiz, içme suları kesildiğinde evlerimizde kullandığımız o tertemiz gölümüzün suları çekilmeye devam ederken bir yandan da kirleniyor” dedi. Göl suyunun sulamada kullanılması konusunda da konuşan Özer, “Gölün suyunu bırakın sulamada kullanmayı, bir bardak içme suyu olarak bile kullanılmamalı, durum bu kadar tehlikeli. Artık kuruma tehlikesinin yanında gölümüzde yer yer müsilaj da başladı” diyerek göl suyunun kirliliğine de dikkat çekti.

ÖNLEMLER ÜST SEVİYE DE OLACAK

Üzüm Pazarının üstünün kapatılması için proje hazırlanacak Üzüm Pazarının üstünün kapatılması için proje hazırlanacak

EKOBİR ve Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, zorlu bir sürece girildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Eğirdir Gölü, bizim gözbebeği gölümüz bölgemiz haricinde ülkemiz için de vazgeçilmeyecek derecede önemli Tatlısu kaynaklarımızdan biridir. Bu bağlamda kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gözbebeğimiz Eğirdir Gölümüz için elimizden gelenin en fazlasını yapmakla yükümlüyüz, çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre ve temiz bir dünya bırakmakla yükümlüyüz. EKOBİR Başkanı olarak önümüzdeki süreç zarfında Eğirdir Gölü’nün korunması, su seviyesinin ve kaynaklarının arttırılması, gölümüzü kirletenlere, hoyratça kullananlara karşı alınacak önlemlerle ilgili olarak en üst seviyede çalışma gayreti içerisinde olacağız’ dedi.

Muhabir: Özge Çelik