Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Yaşar Gürtoklu, aylık il divan toplantısını gerçelşetirdi. Gürtoklu'nun gündeminde deprem vardı. Depremlerin sadece o bölgeyi değil, ülkemizin tamamını derinden sarstığını söyleyen Gürtoklu, ''Ne yazık ki 20 gündür, ülke ve millet olarak yakın tarihimizin en zor ve acı dolu günlerini yaşıyoruz.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 6 gün önce de Hatay merkezli meydana gelen depremler sadece o bölgeyi değil, ülkemizin tamamını derinden sarsmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. 

Kıdem Tazminatında Önemli Değişiklikler Bekleniyor Kıdem Tazminatında Önemli Değişiklikler Bekleniyor

Bizde Isparta Milli Görüş kuruluşları olarak ilk günden itibaren organize olarak ikinci günü bölgeye 4 Ekipbi arama kurtarma ve yardım için gönderdik. Daha sonra deprem bölgesine soba ve kuru gıda benim katıldığım bir ekiple Hatay bölgesine giderek oradaki ekibimizle teslim ettik. Oradaki çalışmalara katıldık. Yine Ispartada 17 depremzede ailemizi üyelerimizin evlerinde barındırıp misafir etmekteyiz.

Biz deprem bölgesi bir ülkeyiz ve ilimizde deprem kuşağında. Daha önce yaşadığımız depremler gibi aynı hataları, aynı ihmalleri yapmayız. Yetkili kurumlar Daha sıkı denetimler yaparak, fay hatlarına, çürük zeminlere, dere yataklarına ve tarım arazilerine daha öncelerden olduğu gibi imar afları çıkararak izin vermezler. Vermezlerde 3 - 5 bin lira kira ödediği, 1 - 3 milyon ödeyip satın aldığı evler mezar olmaz. Bugünler kavga etmeden yaralarımızı sarma zamanı. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir yardım seferberliği yapan güzide bir milletiz.

Milletimiz kenetlenerek bu sıkıntıları saracak güçtedir.

Evet acımız ve kayıplarımız çok ama çok büyük. Yitip giden canlarımızın telafisi mümkün değil. Ancak geride kalanlar için onuzlarımızdaki sorumlulukların farkında olmalıyız. İhmali olan kim varsa hesap sormalı, yapılacak işi denetimli yaparak yaşanabilir şehirler inşa etmeliyiz. 

Deprem olduğu günden bugüne kadar geçen 20 günlük süreçte millet olarak gosredigimiz muazzam dayanışmayı önümüzdeki dönemdede gösterecek ve Allahın izniyle bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun.''ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi