anıtım lansmanında, protokol konuşmalarının ardından katılımcılar gökyüzüne yükselen balonlarla eşsiz manzaraları kuşbakışı gözlemleme fırsatı buldu. Salda Gölü'nün turkuaz rengi suları ve beyaz kumsalları gün doğumuyla birleşerek muhteşem bir görsel şölen sunarken, etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği etkinlikte konuşan Salda Balonculuğu Kurucusu Emre Yıldız, "Sizin desteklerinizle bu uçuşu gerçekleştirdik. Salda Gölü'nde gerçekleştirdiğimiz bu ilk uçuş, doğal güzellikleriyle koruma altına alınmış bu mirası tüm dünyaya tanıtma fırsatı sunmuştur" dedi.

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ise, "Balon uçuşları görsel güzellik sağlamanın yanı sıra, Yeşilova'da 500 kişinin istihdam edilmesine olanak sağlayacak. Bu, bölge için büyük bir heyecan kaynağı" şeklinde konuştu.

Isparta'da Drift Atan Sürücüye 32 Bin TL Ceza Kesildi Isparta'da Drift Atan Sürücüye 32 Bin TL Ceza Kesildi

Salda Gölü'nün turizmdeki önemine vurgu yapan Burdur Valisi Türker Öksüz ise, "Salda Gölü, Türkiye'nin ve dünyanın doğa harikaları arasında yer alıyor. Bu balon uçuşlarıyla birlikte Salda'nın turizmde önemli bir destinasyon olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi