Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi, 15 Temmuz 2016 yılında meydana gelen hain darbe girişiminde vatanına sahip çıkmak için canlarını feda eden 251 demokrasi şehidini andı.

Darbe girişiminin sekizinci yılında Isparta’da bir dizi etkinlik ve anma programı düzenlendi. Isparta Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi ardından protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bırakarak ailelerle sohbet etti. Törene, Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Aksu, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, SDÜ Genel Sekreter V. Dr. Denizhan Ulusan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Etkinlikler kapsamında Isparta Garı’nda yer alan Millet Bahçesi’nde şehitler anısına Vali Aydın Baruş ve protokol üyelerince fidan dikimi gerçekleştirildi. Daha sonra etkinlikler kapsamında “Milletin Zaferi” konulu kitap-fotoğraf sergisi açıldı ve çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi.

Isparta Belediyesi önünden başlayan 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun ve Hasan Basri Sönmez, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej ellerinde Türk bayraklarıyla Isparta Belediyesi önünden hareket ederek Isparta Valiliği önünde bulunan 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına kadar mehteran takımı eşliğinde yürüdü.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki etkinlik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu konuşmanın alanda bulunanlar tarafından dinlenmesiyle başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Program, ses sanatçısı Ertuğrul Kiraz tarafından verilen konserle son bulurken Üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları demokrasi nöbetini tuttu.

Kaynak: SDÜ Bülten