Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Profesyonel Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uygulamaları Dersi kapsamında geliştirdikleri proje ile Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerini ağırladı.

ITSO’da Mermer Sektörünün Sorunlarını Ele Aldı ITSO’da Mermer Sektörünün Sorunlarını Ele Aldı

Öğrenciler Meryem Gün, Serpil Kaçmaz, Buse Uçakcıoğlu, Emine Alcalık, Fadime Ramazan ve Mine Çetintaş tarafından geliştirilen "Her Daim İletişim” isimli proje kapsamında üniversitemizi ziyaret eden lise öğrencilerine bazı birimler tanıtıldı.

Öğrenciler, Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (RATEM), Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM), Kurumsal İletişim Merkezini (KİMER) gezerek kurumsal işleyişleri hakkında bilgi edindi. Daha sonra İletişim Fakültesi bünyesindeki uygulama atölyesi Junior Atölyede öğrencilere belgesel ve film çekimi, uzaktan eğitim süreci, kurumsal iletişim, halkla ilişkiler ve reklamcılığın temelleri gibi konularda bilgiler verildi. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklere İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Arklan ve İletişim Fakültesi öğretim üyeleri de eşlik etti.

ISPARTA ÇUKUR ORTAOKULUNDA HOBİ ODASI HAZIRLANDI

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halka İlişkiler Bölümü öğrencileri Elif Doğan, Emirhan Kuş, Sultan Çelik, Mervenur Akın, İrem Eroğul ve Burak Çaparoğlu geliştirdikleri proje ile Çukur Ortaokulu öğrencilerinin yeteneklerine yönelik bir hobi odası hazırladı.

Spor, resim ve müziğe ilgi duyan öğrenciler için harekete geçen SDÜ öğrencileri, Çukur Ortaokulu Müdürü Canfer Uludağ’ın proje için ayırdığı sınıfı spor malzemeleri, resim araç gereçleri ve müzik aletleri ile donattı.

Projeyi hayata geçiren öğrencilerden Elif Doğan ve Mervenur Akın: “Projenin sponsorları arasında Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Adel Kalemcilik yer aldı. Ticaret ve Sanayi Odası proje için bütçe sağlarken Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor malzemelerindeki eksikleri tamamladı. Adel Kalemcilik ise proje için gerekli resim malzemelerini sağladı. Geliştirdiğimiz bu projenin çocukların yeteneklerini keşfetmesine katkı sağlayacak olması bizim için çok önemli. Temennimiz ise bu projenin sürdürülebilir bir hale gelmesi ve çocuklara fayda sağlamasıdır.” dedi.

"GEÇMİŞE YOLCULUK: OYUNLARIN İZİNDE"

SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Profesyonel Halkla İlişkiler ve Tanıtım Araştırmaları dersi kapsamında Eğirdir'de bulunan Serpil Köyü İlkokulu'nda "Geçmişe Yolculuk: Oyunların İzinde" projesi ile sokak oyunlarını tanıttı.

Geçmişte oynanan sokak oyunlarını günümüze taşımak isteyen Enes Pektaş, Dildar Kaya, Deren Öktem, Seda Yiğit, Murad Abbasov, Emirkan Kaygısız ve Maksat Myradova, sokak oyunlarından; yağ satarım bal satarım ve sek sek oyunlarının nasıl oynanacağını çocuklara göstererek birlikte oynadı. Ayrıca proje kapsamında köy okulu içinde çeşitli eğitici ve öğretici oyuncakların bulunduğu oyun köşesi hazırlandı.

SDÜ Bülten

Editör: Özge Çelik