Süleyman Demirel Üniversitesi, 2023 yılı akademik ve toplumsal katkı faaliyetlerinde öne çıkan personel ve kariyerlerinde yükseliş gösteren akademisyenler için anlamlı bir ödül ve akademik biniş giyme töreni düzenledi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin açış konuşmasını yapan Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Süleyman Demirel Üniversitesinin bir ödül yönergesinin olduğunu ve ödüllerin bu kapsamda verildiğini dile getirerek “Ödüllerimiz iki ayrı kategoride değerlendiriliyor. Birinci kategori adayların başvuru yapmadığı otomatik olarak akademik teşvik puanlarına göre verdiğimiz ödüller. Akademik performans ve atıf ödüllerini bu şekilde veriyoruz. Başvuru almıyoruz. Akademik performans ve atıf ödüllerinde ise 5 ayrı grup var. Bunlar; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Spor Bilimleri. Bu grupları da 35 yaş üstü ve 35 yaş altı olarak veriyoruz. Diğer kategorimiz, başvuru esaslı ödüller. Burada temel alanlarımız var. “Toplumsal katkı”, “Kadın Araştırmaları”,  “İdari Personel”, “Öğretim Yöntem Teknikleri” Ve “Akademik Danışmanlık” ödülleri.” dedi. Prof. Dr. Terzi, ödül ve kadro alan akademisyenleri tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.

Akademik hayatın zorlu yollarını fedakârca aşarak gelen ve kadrolarında yükselme elde eden bilim insanlarımızın binişlerini giydirmek ve onları taltif etmek için toplandıklarını belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan da “Süleyman Demirel Üniversitesi vizyonu doğrultusunda tam 32 yıldır durmadan büyüyen bir Anadolu üniversitesi olmasına rağmen Türk yükseköğretiminde Batı Akdeniz’in lokomotifi durumuna gelmiş, bugün itibarıyla da köklü ve büyük üniversitelerle rekabet edebilen, genç ve dinamik bir üniversitedir.” dedi.

SDÜ’nün bugün 44 bin 677 kişilik büyük bir aile olduğunu dile getiren Prof. Dr. Saltan, şöyle konuştu: “SDÜ, günceli ve gündemi yakalamış, yüzünü geleceğe dönmüş, girişimci ve ilham veren bir üniversite profilindedir. Bilimsel araştırmalarıyla, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle bölgesinde sanayileşmede, tarımsal gelişimde ve teknolojik alanlarda bir lider pozisyonu üstlenerek birçok değişikliğe ve yeniliğe imza atmıştır. Modern eğitim imkânları ve güçlü akademik kadrosu ile Göller Yöresinin gelişimine de büyük katkılar sağlayan Üniversitemiz, özellikle son yıllarda kazanılan TÜBİTAK, Avrupa Birliği Projeleri vb. ile de Türk üniversiteleri arasında ön plana çıkmaktadır. Sosyal atmosferi güçlü, yaşam alanı zengin yerleşke yapısıyla, kültürel ve sportif etkinlikleriyle, genç üniversiteler arasında referans bir üniversite profili çizerken, sadece ülkesindeki değil, dünyadaki üniversitelerle de yarışabilir hale gelmiştir.”

Açış konuşmalarının ardından 2023 yılı akademik faaliyetleri sonucunda üniversitemize katkı sağlayan akademik ve idari personele ödülleri takdim edildi. Daha sonra akademik kariyerinde yükselme yaşayan akademik personele binişleri giydirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Ödül Yönergesi kapsamında, öğretim elemanlarının gerçekleştirdikleri akademik faaliyetler değerlendirilmiş, 2023 yılına ait elde edilen çıktılar doğrultusunda; “Fen Bilimleri”, “Sağlık Bilimleri”, “Sosyal Bilimler”, “Güzel Sanatlar”, “Spor Bilimleri” kategorilerinde çalışmalar “genel” ve “35 yaş altı” statülerinde akademik performans ve en yüksek atıf ödülleri kapsamında değerlendirildi.

Ödül komisyonunun yaptığı çalışma neticesinde genel statüde “Akademik Performans” ödülünü almaya hak kazanan akademisyenler;

Fen Bilimler Kategorisinde- Prof. Dr. Mehmet Gürdal

Sağlık Bilimleri Kategorisi- Prof. Dr. Senem Akkoç

Sosyal Bilimler Kategorisi- Prof. Dr. İsmail Bekçi

Spor Bilimleri Kategorisi- Doç. Dr. Hulusi Alp

Güzel Sanatlar Kategorisi- Doç. Dr. Serap Ünal

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Zam Geldi Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Zam Geldi

Genel Statüde “En Yüksek Atıf” ödülünü almaya hak kazanan akademisyenler;

Fen Bilimler Kategorisinde- Prof. Dr. Ata Utku Akçıl

Sağlık Bilimleri Kategorisi- Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu

Sosyal Bilimler Kategorisi- Prof. Dr. Vahit Yiğit

Güzel Sanatlar Kategorisi- Prof. Dr. Mustafa Genç

Spor Bilimleri Kategorisi- Doç. Dr. Abdullah Yavuz Akıncı

“35 Yaş Altı” statüde “Akademik Performans” ödülünü almaya hak kazanan akademisyenler;

Sağlık Bilimleri Kategorisi- Dr. Öğr. Üyesi Furkan Çağrı Oğuzlar

Sosyal Bilimler Kategorisi- Doç. Dr. Celil Ünal

Spor Bilimleri Kategorisi- Arş. Gör. Murat Çimen

“35 Yaş Altı” statüde “En Yüksek Atıf” ödülünü almaya hak kazanan akademisyenler;

Fen Bilimler Kategorisinde- Arş. Gör. Yunus Emre Bülbül

Sağlık Bilimleri Kategorisi- Arş. Gör. Berrin Özdil Bay

Sosyal Bilimler Kategorisi- Dr. Öğr. Üyesi Selin Umutlu

Spor Bilimleri Kategorisi- Doç. Dr. Berat Koçyiğit

“Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ödülü” yürüttüğü derslerin öğrenci merkezli, süreç odaklı, motive edici, simüle hasta yöntemi gibi yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerini kullanması nedeniyle Doç. Dr. Giray Kolcu’ya verildi.

“Akademik Danışman Ödülü”nü ise lisans programında öğrenim gören öğrencilere kariyer gelişimlerini ve akademik performanslarını destekleyerek uluslararası ödül kazandıracak nitelikte danışmanlık yapması sebebiyle Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu aldı.

“Toplumsal Katkı Ödülü”nü Eğirdir’deki yaşlı ve özel gereksinimli bireylerin sağlık kalitesinin artırılmasına yönelik bakım hizmetlerinin sunulmasını amaçlayan “Evden Biri” isimli projelerinden dolayı Doç. Dr. İlyas Devran Çelik, Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal, Öğr. Gör. Zehra Küçükcoşkun, Öğr. Gör. Asuman Kocakaya, Öğr. Gör. Esra Ertuğrul, Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan aldı.

“Kadın Araştırmaları Ödülü”nü “Kentsel Gelişmişlik ve Kadın Görünürlüğü İlişkisi: Türkiye Örneği” isimli TÜBİTAK 1001 Araştırma projesinden dolayı Prof. Dr. Nilüfer Negiz almaya hak kazandı.

“İdari Personel Ödülü” ise görev yaptığı Diş Hekimliği Fakültesinin akreditasyon sürecine sağladığı katkılardan dolayı Gül Emine Şener’e verildi.

2023 Yılında TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında projesi kabul olan Prof. Dr. Ümran Esendemir, Prof. Dr. Erkan Karacabey, Prof. Dr. Sema Yurdakul, Prof. Dr. Sibel Kaplan, Doç. Dr. Emine Seda Arslan, Doç. Dr. Utku Köse ile Öğr. Gör. Dr. Mehmet Evren Eken’e belgeleri takdim edildi.

2023 Yılında TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Modülü Destekleme Programı kapsamında projesi kabul alan Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, Prof. Dr. Halil Aşçı, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Doç. Dr. Seyhan Özdemir, Doç. Dr. Tunahan Demirci, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Ulusoy Karatopuk, Dr. Öğr. Üyesi Oya Cengiz, Doktorant Eda Çelik, Doktorant Aslıhan Çetin ile Doktorant Nurcihan Akdağ; 2023 Yılında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı(TUSEB) Destek Programları kapsamında projesi kabul alan Dr. Öğr. Üyesi Dilek Ulusoy Karatopuk ile 2023 Yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Projesi kapsamında projesi kabul alan Dr. Öğr. Üyesi Cannur Ercan Çataklı’ya belgeleri verildi.

Kaynak: SDÜ Bülten