Isparta

Senirkent’te Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Yapıldı

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Senirkent Müftülüğü tarafından konferans tertip edildi.

Abone Ol

25 Eylül 2024 Çarşamba günü gerçekleşen konferans öncesinde İl Müftüsü Muharrem Biçer, personelle bir araya geldi. Daha sonra İlçede bir dizi ziyarette bulundu.

Belediye Sinema Salonunda gerçekleşen programa Isparta Müftüsü Muharrem Biçer, Kaymakam Ahmet Kasım Tecimen, Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, İlçe Müftüleri İbrahim Kanık ve Fatih Koç, İlçe protokolü, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

"Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" teması çerçevesinde gerçekleştirilen konferansta konuşan İl Müftüsü Biçer, “Müminler olarak, helal ve haram sınırları karşısındaki tutumumuza bakalım. Her birimiz, şu soruları kendimize soralım: Helal-haram duyarlılığı çerçevesinde bir hayat mı yaşıyoruz? Yoksa bir idrak tutulması içinde miyiz? Günahı umursamayarak, haramdan kaçınmayarak dünya ve ahiret mutluluğumuzu tehlikeye mi atıyoruz? Yoksa gönülden bir tövbe ile bir daha geri dönmemek üzere yanlışlarımızı terk edebiliyor muyuz? Peygamber Efendimiz (sas) bir hadisini hatırlatmak istiyorum. Allah’ım! Doğu ile batı arasını uzaklaştırdığın gibi benimle günahlarımın arasını da uzaklaştır!” dedi.

Mevlid-i Nebi konferansı çeşitli hediyeler ve ikramlarla sona erdi.