Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına 3 ila 5 TL arasında bir artış yapılacağını duyurdu.

Lezzetin Zirvesi: Hakan Usta Baklavaları İle Tanışın Lezzetin Zirvesi: Hakan Usta Baklavaları İle Tanışın

Dündar, zammın Eylül ayının ilk haftalarında ücret tarifesine yansıtılacağını belirtti. “Eylül ayı içinde bir zam bekliyoruz. Tarih belli değil ancak aksama olabilir, bu yüzden kesin bir tarih veremiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam yapılacak. İlk haftalar diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Stok Sorunları ve Kısıtlamalar Devam Ediyor

Dündar, tekel bayilerinin ürünlerinin kısıtlı olduğuna ve stok sorunlarının devam ettiğine dikkat çekti. “Şu anda ürünler kısıtlı. Kısıtlama kalkmadı ve stok sorunu halen sürüyor. Şirketler ‘üretimden kaynaklı’ diyorlar, ama asıl neden maliyetlerin karşılanamaması. Bu yüzden her ay düzenli olarak zam yapıyorlar ve bu nedenle ellerindeki malı fazla tüketmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Esnafa Ürün Kısıtlaması Eleştirisi

Dündar, firmaların esnaflar için ürün kısıtlaması yapmamaları gerektiğini vurguladı. “Vatandaş ile esnafı karşı karşıya getirmemeleri gerekiyor. Vatandaşın talebi arttığında, zam geçişi sürecinde kısıtlamaya gitmek yerine ürünleri artırmaları gerekiyor. Çünkü vatandaş zam geleceğini duyduğunda birkaç paket fazla almak istiyor” dedi.

Dündar, esnafın stokçuluk yapmadığına ve kısıtlamaların vatandaşın tepkisini esnafa yönlendirdiğine dikkat çekti. “Sanki esnaf stokçuluk yapıp ürün satmıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor. Vatandaş tepki gösterecekse, bunu devlete ve firmalara göstermesi gerekiyor. Devlet bunu denetlemeli ve firmalar ürün kısıtlamasından vazgeçmeli” şeklinde konuştu.

Kaynak: tele1