Uzmanlar, ani sıcaklık düşüşüyle birlikte şiddetli yağışların ve olası sel riskinin arttığını belirtti. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı görülebilir.

16 Yaşındaki Gen Kız Her Yerde Aranıyor 16 Yaşındaki Gen Kız Her Yerde Aranıyor

Pazartesi gününden itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında ani bir düşüş bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre, sıcaklıklar batı bölgelerden başlayarak 10 ila 15 dereceye kadar düşecek. Yazın etkisi Eylül sonuna kadar devam etse de, önümüzdeki hafta sonbaharın sert yüzünü göstermesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarındaki bu ani düşüşle birlikte birçok bölgede kuvvetli yağışlar görülecek, bazı bölgelerde ise yerel fırtınalar ve sağanaklar etkili olabilir. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde sel ve heyelan gibi olası afetlere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteorolojiden yapılan son dakika uyarısına göre, bugün başlaşacak ve Çarşamba Günü akşam saatlerinde kadar devam edecek olan hava sıcaklıklarında önemli derece düşüş yaşanacağı duyuruldu.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden Isparta’ya yapılan uyarıda ise; Pazartesi günü bölgemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının Isparta ve çevrelerinde 6 ile 8 derece düşeceği tahmin edilmektedir. Soğuk havanın Pazartesi günü etkili olduktan sonra Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra bölgemizi tek edeceği tahmin ediliyor. Hafta ortasına kadar il merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek hava sıcaklıkları 23 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi