Mehmet Nuri Akyüz Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı Mehmet Nuri Akyüz Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı

Isparta’da sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin projelerde yapıcı bir görev üstlenmek, kurumsal sosyal sorumluluklar, yeni buluşlar, çevre ve iş dünyası etkileşimi konularında toplum için olumlu sonuçlar doğuracak alanlarda liderlik yapmak amacıyla iş dünyası ve akademisyenlerin oluşturduğu Fikir Isparta Topluluğu ilk ziyaretini Isparta Barosu’na yaptı.


Baron’un yeni seçilen Başkanı Av. Fatih Semiz ziyaretlerinden dolayı Fikir Isparta Topluluğu Başkanı Yunus Karabulut ve topluluk üyelerine teşekkür etti.  Baro Başkanı Semiz “Sizlere de Topluluk olarak başarılar diliyorum. Isparta’mız adına güzel hizmetlerde bulunacağınızdan hiç şüphemiz yok. Biz de Baro olarak üzerimize düşen ne varsa, Isparta'mız için yapılacak ne varsa yönetimimizle beraber canla başla bu konuda yardımcı olmaya, elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
 
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUZ 


Baro Başkanı Av. Fatih Semiz ve yönetimini tebrik eden Fikir Isparta Topluluğu Başkanı Yunus Karabulut da “Baro’yu hakkıyla temsil edeceğimize inanıyorum. Sizlerin de  katkısıyla hep beraber Isparta adına yapılacak çalışmalarda işbirliği içinde olacağız.  Tabi hukuk hayatın her alanına girdi. Özellikle ticari hayatta hukuk vazgeçilmez konumda.  Sizler de  bu anlamda ticari hayatın tarafısınız.  Tabi hep iyi taraflarda bir araya gelinsin istiyoruz  ama hep böyle olmuyor.

Zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız. Ülkemiz bir hukuk devleti. Büyük Atatürk'ün dediği gibi İstiklal, istikbal, hürriyet her şey adaletle kaimdir. Adalet mülkün temeli. Yani adalet olmadan ortada bir hoşgörü de olmuyor, bir sükûnet de olmuyor. Adaletin önemini biliyoruz. Kurumlar arasındaki iletişimde olsun, ticarette olan diyaloglarda olsun sizlerin konumunu biliyor, saygı duyuyoruz. Amacımız  sorunların üstesinden  birlikte gelmek.

 Her şey adaletle başlıyor. Bugün belki bütün gündemimiz  ekonomik sıkıntılar ama aslında ekonominin düzeltilmesi içinde, başlanılacak yer yine adalet. Önce adaletten başlamak lazım. Biz de bu üstlenmiş olduğumuz sorumlulukla elimizden geleni fazlasını yapmak için gayretimizi göstereceğiz” dedi.


ŞEHRİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Fikir Isparta Topluluğunun, şehrin sorunlarının çözümünde katkı sunabilmek, şehri geliştirmek gayesinde olduğunu kaydeden Karabulut “Isparta’nın sorunlarının çözümüne  nasıl katkı sunabiliriz düşüncesiyle bir araya geldik.  Her  sektörde faaliyet gösteren arkadaşlarımız var. Samimi bir ortam oluşturduk. 6 -7 aydır da yaptığımız toplantılarda bu samimiyet tesis edildi. Isparta'nın sorunlarına, sıkıntılarını ortaya koymak yetmiyor çözüm de önermek gerekiyor.

Bu bağlamda  Fikir Isparta  Topluluğu oluşumun sağladık ve ilk ziyaretimizi Baromuza yaptık. Bundan sonra da şehrimizin diğer sivil toplum örgütleriyle, bürokrasisiyle bir araya gelip,  sorunlara çözüm önerileri sunmaya gayret edeceğiz. Amacımız Isparta'ya hizmet etmek” şeklinde konuştu.


KONKORDATO ISPARTA EKONOMİSİ
İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR
Ziyarette, Isparta’da sayısı gittikçe artan konkordato ilanlarına dikkat çeken Fikir Isparta Topluluğu Başkanı Yunus Karabulut “ Konkordato ilanlarındaki artış Isparta mızı, özellikle ticari hayatı tedirgin ediyor. Devletimiz, hükümetimiz enflasyonla bir mücadele içerisinde. Bunun getirdiği birtakım zorlu şartlar var. Özellikle faizlerin yüksek oluşu ticari hayatı ciddi şekilde etkiliyor. Ülkemiz daha büyük sorunların içerisinden geçmiş, daha kötülerini görmüş bir ülke.

Biz bunu da aşacağımızı biliyoruz. Ama dönemin getirdiği sorunlar firmalarımızı etkiliyor. Nakit akışını döndüremeyen firmaların zorlandığı bir dönemdeyiz. Biraz sabır gerekiyor ama bu süreçte bir konkordato konusu gündeme geldi ve ticari hayat içerisinde de reel sektörde de ciddi bir rahatsızlık oluşturdu. Bu konunun bir ayağı hukuk, bir ayağı ticari hayat, bir ayağı da bankalar.  Şimdi konkordatonun ne olduğunu bilmeyen veya bunu bir kurtuluş reçetesi gibi görenler var.  Tabi kimseyi itham etmek istemiyorum.  Ama   finans kurumlarıyla olan temaslarımızda aldığımız bilgiler çok daha zor şartlarla çalışma hayatının devam edeceği  yönünde.  Bu konuda ciddi uyarılar, ciddi telkinlerde alıyoruz. Özellikle bankalar bu işten çok tedirgin. Bu uygulama kötüye kullanmaya dönerse diye.

 Konkordatodaki artışın, bankaların  Isparta’yı riskli şehir olarak görmesiyle şehirdeki mevcut işletmelerin ticari hayatını üzerinde olumsuz etkileri olabileceği kanısındayız.  Bu konuda iş dünyasını bilinçlendirmemiz gerekiyor. Şimdi sanki konkordato alınca faizler silinecekmiş gibi bunu bilmeyen kesimde böyle bir algı var. Bunun böyle olmadığını anlatmak,  lazım. Faizler çalışıyor. Uygulama bitince  şirketler bu faiz yüküne maruz kalıyorlar.

İş adamları yıllarca emek veriyor, işletmelerini bir yere getiriyorlar. Bu kararlar çok kolay alınacak kararlar değil. Özellikle bu kararı almadan önce bankalarla ciddi şekilde diyaloğa geçmeleri, Öncelikle yapılandırma yolunu denemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü her bir işletme bizim için kıymetli. Isparta'da zaten çok sınırlı  büyük işletmelerimiz var.

Var olanları da bu algılarla zora sokmadan, bankaları da tedirgin etmeden bu sorunu daha minimuma indirebiliriz” diye konuştu.
Ziyaret, iyi dilek temennileri ve birlikte fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi