Isparta

Sürücüler Dikkat Motor Bloğu Çatladı 150 Bin TL Masraf Çıktı

Isparta'da uzun yıllardır oto tamirciliği yapan Çağlayan Çetinkaya, sürücüleri yağ bakımı konusunda uyardı.

Loading...

Abone Ol

Çetinkaya, araç bakımında yağ değişiminin ne denli kritik olduğunu vurgulayarak, ihmal edilmesinin ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Çetinkaya, yağ bakımının düzensiz yapılmasının motor üzerinde yıkıcı etkiler oluşturabileceğini belirtti. “Kendi işletmemize arıza nedeniyle çekici ile getirilen bir aracı incelediğimde, bakımsız ve eskimiş yağın motor bloğunda çatlamalara neden olduğunu gördüm” dedi. Çetinkaya, yağ bakımının aksatılmasının ciddi motor arızalarına yol açabileceğini ifade etti.

Çetinkaya, “Yağ bakımını düzensiz yaparsanız, yağ pompası yağlamayı kesebilir. Bu durumda motorun bloğu patlamaya kadar gidebilir. Bu nedenle araçlarımızın sıvı bakımlarına ve yağ bakımlarına dikkat edilmelidir. Yağ bakımını ne kadar erken yaparsak, motorun sürtünmesini azaltır ve motor ömrünü uzatır. Bu sayede aracın aşınması da azalır” şeklinde konuştu.

Çetinkaya, bakımsız yağ nedeniyle meydana gelen arızaların maliyetinin yüksek olabileceğine dikkat çekti. “Bu aracın mevcut masrafı 90 bin ila 150 bin lira arasında olacak. Aracı en az masrafla kurtarmaya çalışacağız” dedi.