Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İlimiz Sütçüler ilçesinde örtü altında marul yetiştiriciliği yılın 12 ayı yapılabilmektedir. Ancak münavebeli tarımda ve genellikle domates hasadından sonra Eylül ayında fideleri dikilmeye başlanır. Pazara sürekli olarak ürün çıkarabilmek amacı ile dikim zamana yayılarak gerçekleştirilmektedir.
Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde örtü altında kış mevsimine göre ıslah edilmiş çeşitlerle Sütçüler ilçemizde yaklaşık 200 dekar arazide üretim gerçekleşmektedir. Salata ve marullar soğuğa kısmen dayanıklı, nemli hava koşullarına gereksinim duyan serin, ılık iklim sebzesidir bu nedenle Sütçüler İlçesi marul yetiştiriciliği için uygundur”.