Şehir Hastanesi Hekim Kadrosunu Güçleniyor Şehir Hastanesi Hekim Kadrosunu Güçleniyor

İçişleri Bakanlığı, yeni bir uyarı yayınlayarak B sınıfı ehliyeti olanları uyardı. Bakanlıktan yapılan açıklamada hala 3 milyondan fazla vatandaşın ehliyetini yenilemediği ve eski tip ehliyet kullanmaya devam ettiği belirtilirken, ehliyet yenileme için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu açıklandı. Eski ehliyetlerin 1 Ocak 2025’ten itibaren geçersiz olacağını da belirten bakanlık, eski tip ehliyet kullananlara 12 bin 978 TL para cezası kesileceğini bildirdi.

Ehliyeti olanlar için önemli açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık, B sınıfı ehliyet sahiplerini uyardı. 1 Ocak 2025’ten itibaren eski tip ehliyetlerin artık geçersiz olacağını belirten Bakanlık, sürücülerin en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeleri gerektiğine dikkat çekti.

ESKİ TİP EHLİYETLER İÇİN SON GÜN 31 ARALIK 2024

Yeni tip ehliyetlere geçiş 1 Ocak 2026 tarihinde başlamış, sürücülerin yüzde 90’ı ehliyetlerini yenilemişti. Ancak İçişleri Bakanlığı verilerine göre hala yeni tip ehliyete geçmeyen 3 milyona yakın araç sahibi bulunuyor. Sürücülerin eski tip ehliyetlerini yenilemeleri için son tarih ise 31 Aralık 2024.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN CEZA UYARISI

Ehliyet sahipleri için önemli bir uyarı yayınlayan İçişleri Bakanlığı, yeni tip ehliyete geçiş için verilen tarihin tekrar güncellenmeyeceğini açıkladı. Sürücülerin bu tarihe kadar ehliyetlerini yenilememeleri durumunda trafiğe çıkmalarının da yasak olacağını belirten bakanlık, 1 Ocak 2025 itibarıyla eski tip ehliyetlerle trafiğe çıkılması halinde 12 bin 978 TL para cezası uygulanacağını bildirdi.

Ayrıca ceza kesilmesine rağmen eski tip ehliyetlerle trafiğe çıkmaya devam eden sürücülerin tekrar ihlalde bulunmaları halinde ehliyetleri de askıya alınacak. Yetkililer, ehliyet yenileme sürecinin de son derece basit olduğunu belirterek vatandaşların son tarihe kadar ehliyetlerini değiştirmelerini istedi.

EHLİYET YENİLEME İÇİN İSTENEN BELGELER

Yeni tip ehliyete geçmek isteyenlerin hazırlaması gereken belgeler de belli oldu. İşte ehliyet yenileme için istenen belgeler:

– Kimlik Belgesi

– Sürücü Sağlık Raporu

– Sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı

– 1 adet biyometrik fotoğraf

– Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan

– Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir, ayrıca E-devlet üzerinden de temin edilebilir.)

Ayrıca ehliyet yenileme için 15 TL ücret ödenmesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi