Yetkililer, dolandırıcıların tapu işlemlerini hızlandırma vaadiyle vatandaşlardan e-Devlet ve Web-Tapu şifreleri ile diğer kişisel belgeleri talep ettiğini belirtti.

Şifre ve Belgelerinizi Kimseyle Paylaşmayın

Yetkililer, tapu işlemlerinin yalnızca resmi ve güvenilir kanallardan yapılması gerektiğini vurguladı. Dolandırıcıların bu bilgileri ele geçirmesiyle büyük riskler oluşabileceğini söyleyen yetkililer, vatandaşların e-Devlet ve Web-Tapu şifrelerini kimseyle paylaşmamaları gerektiğini ifade etti. Kişisel bilgilerinizi ve şifrelerinizi paylaşarak dolandırıcıların tuzağına düşmemeniz büyük önem taşıyor.

Randevu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tapu işlemleri için randevu alırken yalnızca resmi kanalları kullanmanız gerektiği belirtildi. Alo-181 Çağrı Merkezi, e-Randevu internet sitesi ve Web-Tapu adresleri üzerinden doğrudan randevu alınabileceği vurgulandı. Dolandırıcılıkla karşılaşmamak için bu platformlar dışındaki tekliflere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

e-Devlet Bilgilendirme Sistemi

KYK Skandalında Yeni Gelişme KYK Skandalında Yeni Gelişme

Tapu sicil kayıtlarının güvenliğini artırmak amacıyla, taşınmazla ilgili yapılan işlemler hakkında e-Devlet üzerinden SMS bilgilendirmesi yapılacağı duyuruldu. Bu uygulama, dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı ek bir koruma katmanı sağlamayı hedefliyor.

Yapmanız Gerekenler

  1. İşlemlerinizi hızlandırma vaadinde bulunan yetkisiz kişilere itibar etmeyin.
  2. Kişisel e-Devlet ve Web-Tapu şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın.
  3. Tapu işlemleriniz için yalnızca resmi kanallardan randevu alın.
  4. Tapu başvurularınızı ve durumunuzu resmi sorgulama ekranlarından kontrol edin.
  5. E-Devlet üzerinden SMS ile bilgilendirmeleri dikkate alın ve bilgilerinizi güncel tutun.
Kaynak: Haber Merkezi