Isparta

Tarih verildi: Altın fiyatları uçuşa geçiyor

Yatırımcılar dikkat! Ünlü ekonomistler, altın fiyatlarının uçuşa geçeceğini belirterek, tarih verdi.

Abone Ol

Saxo Bank Emtia Stratejisi Müdürü Ole Hansen, ons altının Fed'in Eylül toplantısında politika faizinde 25 baz puanlık bir indirim yapmasını tamamen fiyatladığını belirtti.

Hansen, altının daha fazla yükseliş gösterebilmesi için faiz indirimini hızlandıracak yeni gelişmelerin veya haberlerin gerekeceğini ifade etti.

Hansen, şu ana kadar altının Eylül'de başlaması beklenen ABD faiz indirim döngüsünü fiyatladığını ve ABD ekonomik verilerindeki olası zayıflıkların beklenen 25 baz puan yerine 50 baz puanlık bir indirimi desteklemediği takdirde, altın fiyatlarının kısa vadede daha yüksek seviyelere çıkmakta zorlanabileceğini dile getirdi. Önümüzdeki aylarda altının 2.400 dolara doğru daha derin bir geri çekilme riski ile sınırlı bir konsolidasyon sürecine girebileceğini de belirtti.

ALTIN 2700 DOLAR BARAJINI AŞACAK

Exinity Group baş piyasa analisti Han Tan ise, Fed'in Noel öncesinde toplam 100 baz puan faiz indirimi yapması durumunda altının yıl sonuna kadar 2.700 doları bile aşabileceğini öne sürdü. Tan, Aralık ayının son 5 yılın en yüksek ortalama aylık kazancına sahne olduğunu ve bu mevsimselliğin yeniden devreye girmesi halinde altın boğaları için büyük bir fırsat sunabileceğini söyledi.