Ortaya koydukları ‘Tarımla büyüyen Isparta’ hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Başkan Şahin; “Isparta Ticaret Borsası Meclisi ve Yönetimi olarak göreve gelişimizin 1. yılını tamamladık. Tarımla Büyüyen Isparta hedefi doğrultusunda gösterdiğimiz çaba ve emek sayesinde bu süreçte Isparta Ticaret Borsası olarak büyük yol kat ettik.

Isparta tarımına ve ürünlerine katma değer sağlamak için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için en önemli etken, tüm paydaşların birlik olması, beraber hareket etmesidir. Aynı amaç doğrultusunda çalışmaları ve el ele vermeleri gerekmektedir. Isparta Ticaret Borsası olarak bizlerde bu kapsamda etkin rol oynamak için çalışmalar yapmaktayız.” diye konuştu.

Bir yıllık süreçte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Başkan Şahin şöyle konuştu; “Tarım Paydaşları grubunu oluşturarak, Isparta tarımına yön veren ve yön vermesi gereken paydaşlarla aylık toplantılar yaparak Isparta tarımına ne gibi katkılar yapabileceğimizi masaya yatırdık.

Tanıtım faaliyetlerimiz ve Pazar bulma kapsamında yine ilimizde öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik  “Ticaret Elçileri” Projesini başlattık.

2020 yılında coğrafi işaret belgesini almak için başvurusunu yaptığımız  “Isparta Elması” zorlu bir sürecin sonunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanmış ve İlimizin 17’nci Coğrafi İşaretli Ürünü olmuştur. Bununla birlikte; 6 dilde hazırlattığımız Isparta Elması Filmi dünyanın dört bir yanındaki 42 Ticaret Müşavirlikleri ve 185 ithalatçıya ulaştırdık ve tanıtım faaliyetleri için çalışmalarımız devam etmektedir.

2024 HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK

Tarımla Büyüyen Isparta hedefimiz doğrultusunda 2024 yılı içinde hedeflerimizi belirledik;

1-         Zirai atıkları geri dönüşüme kazandırma projesi,

2-         Coğrafi işaretli ürünlerimiz olan “Isparta Gülyağı” ,“Isparta Gülsuyu” ve “Isparta Elması” tanıtım faaliyetlerini ulusal ve uluslararası boyuta taşımak.

3-         Isparta Elmasında hedef Pazar bulmak

4-         Süt Analiz laboratuvarı kurmak.

5-         Üyemize ve ilimize kazanç sağlayacak projelerde yer almaktır.”

80 FİRMA 150 MARKA 4 GÜN BOYUNCA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Düzenlenen fuarın hem Isparta hem de bölgedeki tarım ve hayvancılığın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Şahin, “Isparta Ticaret Borsası olarak Fuarımızı açmanın ve sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Fuarımızın amacı, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki tüm teknik ve teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin bu sektörü oluşturan en başta üreticilerimize, tüccarlarımıza, ihracatçılarımıza ve tüm diğer paydaşlarımıza ulaşmasını sağlamaktır. Bu da İlimiz ve bölgemiz tarım ve hayvancılığının gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ortaya koymaktadır.

Isparta'nın Yüz Yıllık Tarihi ve Şifalı Mirası Isparta'nın Yüz Yıllık Tarihi ve Şifalı Mirası

Fuarımız 4 gün boyunca 80 katılımcı firma 150 marka ile ziyaretçilerimizle buluşacaktır. Bu yıl fuarımız bir ilke imza atarak, bilimsel söyleşilere ev sahipliği yapacaktır. Konusunda uzman konuklarımız üreticilerimizle buluşarak, tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli bilgiler vereceklerdir. Bunu önemsiyoruz çünkü ihracat ve pazarlamada ne kadar başarılı olursak olalım üretim safhasında verimi, kaliteyi ve sürdürülebilirliği yakalayamadığımız müddetçe hep eksik kalacağız.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Özge Çelik