Isparta’da tavuk döner en çok tüketilen besinlerden biri. Her yaş grubu vatandaş döneri severek yiyor.
Her şeyde olduğu gibi dönerinde lezzeti ve kalitesi önemli. Isparta’da 14 yıldır dönercilik yapan Levent Çetin, tavuk dönerle ilgili tüyolar verdi.
Tavuğun tazeliği ve kalitesinin yanında doğru terbiye edilmesi gerektiğini savunan Çetin; “Tavuğu anlamak özellikle çok aç kalmış vatandaşlar için biraz zordur. En başta tercih edilmesi gereken şey, uzun yıllar bu işi yapmış güvenilir yerlere gitmektir. Uzun yıllar bu işi yapan dönerci zaten her şeyden öte kaliteli ve taze tavuk eti kullanır. Tavuk eti taze olmalıdır. Tavuğun rengi parlak olmalıdır, soluk görünümü olan tavuğun lezzeti pek olmaz. Tavuk dönerin eti lokum gibi yumuşak ve sulu olmalıdır. Kurumuş ve sert et, kalitesiz tavuk etinin işareti olabilir. Aşırı baharatlı veya tatlandırılmış dönerler, kalitesiz et kullanıldığını gösteriyor olabilir. Kaliteli et, hafif bir kokuya sahip olmalıdır. Bunlardan sonra dönerci ustası tavuğu güzel terbiye etmelidir. Çok dikkatlice yapıldığında tavuğun lezzeti artmakta müşteriler memnun olmaktadır” ifadelerini kullandı.