Tavuk ürünlerindeki mevzuat yenilenerek, et ürünleri ve karışımları için önemli değişiklikler içeren bir tebliğ taslağı sunuldu.

Türkiye gazetesinin aktardığı habere göre Yeni düzenlemelere göre, 'Kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında' mevcut yüzde 20 olan yağ oranı, yüzde 15'e düşürülecek. Bu değişiklik, daha sağlıklı ürünlerin tüketiciye sunulmasını hedefliyor.

Tebliğ taslağında dikkat çeken bir diğer yenilik, ilk kez ‘Burger’ tanımının eklenmesi. Hazırlanan taslakla birlikte hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların özenle seçilmiş etlerinden elde edilen bir karışım olarak net bir şekilde tanımlanmış oluyor. Bu karışım, hayvanların yağları, lezzet katacak çeşitli baharatlar ve diğer gıda katkı maddeleri ile zenginleştirilerek hazırlanıyor. Sonuç olarak, pişirilmeye hazır veya pişirilmiş halde tüketilebilen kırmızı et veya kümes hayvanı bazlı ürünler elde edilecek.

Yalvaç'a 84 Yeni Öğrenci Ek Yerleştirme ile Geldi Yalvaç'a 84 Yeni Öğrenci Ek Yerleştirme ile Geldi

Ayrıca, taslaktaki bir diğer önemli değişiklik ise sucuklarla ilgili düzenlemeler. Sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünlerin daha kolay sınıflandırılmasını sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler getiriliyor. Isıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılacak kalsiyum miktarı için de yeni bir sınır belirleniyor. Bu sayede tüketicilere daha güvenilir ve kaliteli ürünlerin sunulması amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi