Yüzdelik zamlarla emeklinin mutlu olmayacağını belirten Ergün, iktidardan bu adaletsizliği giderme çağrısında bulundu. 

TÜED Isparta Şubesi Genel Kurulu’na katılmak için Isparta’ya gelen Genel Başkan Kazım Ergün, Temmuz ayında belirlenecek emekli zammı öncesi, iktidara Isparta’dan çağrıda bulundu. Ergün, yüzdelik zam uygulamasının adaletsiz bir sistem olduğuna vurgu yaptı.   

YÜZDELİK ZAM, FAKİRİ

DAHA FAKİR YAPIYOR  

5 aylık enflasyon toplamının yüzde 22,72 olduğunu anımsatan Ergün ‘ TÜİK Bugüne kadar hiçbir zaman gerçekçi rakam açıklayamamıştır. Yaşadığımız hayat belli enflasyon oranı belli.   Aylık oran yüzde 22.72. Kuvvetle muhtemel bu gidişata bakarak Haziran ayı enflasyon rakamı yüzde 2-3 gibi bir aylık enflasyon rakamı çıkaracaklar. İşçi ve Bağ Kur emeklinse yüzde 25-26 gibi bir oran, memur emeklisi daha önce yüzde 5 aldığı için o kesilecek. Onlara da 6 ay yüzde 20-21 gibi bir oran olacak. Bu yüzdeli zamlara, emeklimiz karşı. Yüzdelik zam, fakiri daha fakir varlıklıyı daha ileriye taşıyor. Adaletsizlik oluşturuyor. 10 bin lira maaşa yüzde 20 verirseniz 2 bin lira olur. 30 bin lira maaşı olana 6 bin verirsiniz. Bu adaletsizlik. Biler TÜED olarak yıllardır emekliye seyyanen insan onuruna yakışır bir rakam verin ayrım yapmayın. Çünkü bizler de aynı pazara, aynı fırına, aynı çarşıya gidiyoruz. Onun için bu talebimizi yıllardır dile getiriyoruz. Bu yüzdeli zamlar asla adaleti sağlamaz. Hiçbir huzurlu yaşam tahsis etmez. Ülkeyi yönetenlere burada sesleniyorum. Bu adaletsizliği ortadan kaldırın. Mevcut iktidar iktidara gelmeden önce en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 40 üzerindeydi. Aynı sistem devam etseydi. Bugün emekli maaşı en az 24 bin lira olacaktı. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz emeklisi mutlu olmayan bir ülke ileri gidemez’ dedi.   

12 YILDIR İNTİBAK YASASINI BEKLİYORUZ

Isparta'da Suçla Mücadele Kararlılıkla Sürüyor Isparta'da Suçla Mücadele Kararlılıkla Sürüyor

2000 yılı öncesi emeklilerin intibak yasasını çıkardıklarını belirten Genel Başkan Kazım Ergün, ‘2000 yılı sonrası  emekli intibak yasası için 12 yıldır bekliyoruz. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdık. Olmadı. Anayasa Mahkemesi benim değil parlamentonun görevidir dedi. Bu yasayı çıkaracak güç iktidar partisidir. Meclisten geçmesi gerekir. Bu yasa mutlaka çıkmalı. Bu konun sürekli üstüne gidiyoruz’ diye konuştu.

Muhabir: Özge Çelik