Turan’ın mesajı şöyle: “Hz. Muhammed (s.a.v)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içerisinde idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (s.a.v), tavır ve davranışlarıyla tüm insanlığa, güzel ahlak, iyilik ve doğruluğun en güzel örneklerini göstermiştir. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) bizlere nasihat ettiği; sevgiyi, saygıyı, muhabbeti, güzelliği ve emaneti korumayı, insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, hasılı her yönüyle güzel ahlaklı ve hayırlı bir insan olmayı, bizler de en önemli vazife görüp bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.

Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir? Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir?

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz ve İslam âlemindeki tüm Müslümanların Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor; bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum”.

Kaynak: Haber Merkezi