Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarı, bu yıl da halktan büyük bir ilgi gördü. Fuarın 3. gününde gerçekleştirilen halk müziği dinletileri, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Aynı zamanda turizm ve gastronomiye yönelik paneller gerçekleştirildi. Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Büyük Kazan’ etkinliği de dikkat çekti. Bu etkinlikte, fuar alanında büyük bir kazan kurularak yaklaşık 10 bin kişilik helva hazırlanarak misafirlere ikram edildi.
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın büyük bir başarıyla geçtiğini vurgulayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, “Geçen yıl 7 bin kişilik kabune pilavı dağıtmıştık. Bu yıl misafirlerimize 10 bin kişilik helva ikramında bulunduk. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Fuarımızda bizleri yalnız bırakmayan Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanımız Zeki Açıköz’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum." dedi.
Isparta’nın gastronomi alanında gelişmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ise, "Türkiye’nin aşçılarına beyaz kelebek diyoruz. İnşallah fuarın 3-4-5’inci yıllarında da Isparta’nın yanındayız. Çocuk doğdu, emeklemeye başladı. Ben Ispartalı değilim, ancak Isparta’da ikamet eden tüm meslektaşlarımızla buradayız. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, Ispartalıları fuara bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Şehrin hem turizm hem de gastronomi alanında gelişmesi için destek verilmesi gerektiğini ifade eden Açıköz, "Burada hem yaz hem de kış turizmi mevcut. Türkiye’nin en güzel elmalarını Isparta yetiştiriyor. Ancak Isparta mutfağı sadece elma, lokum ve gülle sınırlı değil. Herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz" diye ekledi.
Öte yandan fuarın ücretsiz giriş ve ücretsiz ulaşım imkanlarıyla 6 Ekim Pazar günü de ziyaretçileri ağırlamaya devam edeceği vurgulandı.