Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanlığı tarafından eğitim çalışanlarının yerel ve genel sorunlarını tartışmak, bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Moda Park Kongre ve Düğün Salonunda "Teşkilat İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantı; Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN, Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan ÇELİK, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim,  Disiplin ve Üst Kurul üyeleri, Kadın ve Engelli Komisyonları, İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Üniversite başkanları yönetim ve temsilcileri, Üniversite ve Milli Eğitim İl ve İlçe yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:

Türk Eğitim Sen olarak yıllardır öğretmenlerin kariyer düzenlemesinin sınavla yapılamayacağını dile getiriyor ve hizmet yılının esas alınmasını talep ediyorduk. Kanun teklifinde bu önemli talebimiz karşılık bulmuş ve sınav uygulaması kaldırılmıştır.

Ayrıca kariyer düzenlemesinin ilk çıkmasından ÖMK’nın hayata geçirilmesi arasında 16 yıllık bir boşluk olduğu ve başöğretmenlik için uzmanlıkta 10 yıl bekleme şartı arandığı için bir kısım meslektaşlarımız başöğretmen olma imkanını yakalamadan emekli olma durumunda idiler. Bu da bir adaletsizliğe yol açıyordu. Bu itibarla sendikamız, 20 yıl ve daha fazla hizmeti olan öğretmenlerimiz için uzman olma ya da bekleme şartı olmaksızın başöğretmenliğe başvurabilsinler teklifini dile getirmişti. Teklifte bu beklentimiz de karşılık bulmuştur. Kademeli olarak 7 yıl devam edecek bu uygulama sayesinde yaklaşık 230 bin meslektaşımız daha başöğretmenlik tazminatından faydalanabilecektir.

Teklifte yerini bulan bir diğer önemli husus da şiddete dair alınacak yasal tedbirlerdir. Teklif yasalaştığında, yıllardır kanayan yara haline gelen eğitim çalışanlarına şiddete yönelik hadiseler vuku bulduğunda fail hakkında cezalar %50 oranında artırılacak, hapisle yargılanacak ve hapis cezaları ertelenmeyecek.

Liyakat ve ehliyete dayalı bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir.

Milli Eğitim Sisteminin dışında Üniversite personellerinin sorunlarına da değinen Genel Başkan Geylan:

Akademik zam artık kaçınılmazdır. Bilim insanlarımızın ekonomik koşulları mesleki onurlarına yakışır şekilde düzeltilsin.

Akademik yeterliliği sağlayan tüm akademisyenlerimize hak ettikleri kadrolar kadro ve kontenjan sınırı olmaksızın tahsis edilsin.

İdari personelin nakil ve tayin sorunları giderilsin.

Üniversite çalışanlarının görevde yükselme süreçleri liyakat ve yazılı sınav esasına göre yürütülsün.

Üniversite yönetimlerinde siyasal, sendikal ve sosyal ötekileştirmelere son verilsin.

Türk Eğitim Sen’in sadece sendika değil, aynı zamanda milli bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Geylan, “Türk Eğitim Sen’in önceliği Türkiye’dir. Bu nedenle kuruluş sloganımız da ‘Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız’ şeklindedir. Ekmek kavgamız; yani sendikacılığımız, özlük, sosyal ve mali haklarımızın mücadelesidir. Ama biz, ekmek kavgamızın da önüne ‘Türkiye sevdamızı’ koyduk.

Bizim için Türkiye;

Anayasamızın ilk 3 maddesinde ifade edilen temel değerlerdir. Anayasamızın ilk dört maddesidir.

Atatürk’tür.

Cumhuriyet’tir, demokratik, lâik ve sosyal hukuk devletidir.

Milletvekili Gökgöz’den Filistin’e destek mesajı Milletvekili Gökgöz’den Filistin’e destek mesajı

İstiklal Marşı’dır, Türkçedir.

Devletin ülkesi ve milletiyle bütünlüğüdür, ay yıldızlı bayraktır, Başkent Ankara’dır.

Anayasamızın 42. Maddesinde ifade edildiği şekliyle eğitim dilinin Türkçe olmasıdır.

Anayasamızın 66. Maddesinde “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” şeklinde anlamını bulan milli kimliktir.

Bu nedenle Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen hep var olsun. ” diye konuştu.

Şube Başkanı Yahya Hakan ÇELİK ise; yetkiye giden bu kutlu yürüyüşümüzde bizleri yalnız bırakmadıkları ve verdikleri emek ve çabalardan dolayı tüm teşkilat mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ederek birlik beraberlik çağrısında bulundu. Toplantının devamında sendikal mücadelede ve eğitim-öğretim alanında başarı gösteren, emek harcayan eğitim neferleri ödüllendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi