Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında "Türk Mutfağı Haftası" olarak kutlanılmaya başlanılmıştır. Bu sene ikincisi kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası'nın ana teması “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı” olarak belirlendi.
Bando eşliğinde Prof. Dr. Orhan Aslanoğlu Caddesinden Eğirdir Kordon Yürüyüş yolu amfisine yürüyen protokolü burada halk oyunları ekiplerinin gösterileri karşıladı. Bir taraftan ise Eğirdir Gölü’nü rengarenk karnaval alanına çeviren gezi tekneleri görsel şölen sundu.
Bu sene ikincisi kutlanan “Türk Mutfağı Haftası”'nın ana teması “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı” olarak belirlenmiştir.
Isparta Valiliği koordinatörlüğünde ilgili kurum ve kuruluşlar iş birliğinde, çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası 2. gününde Eğirdir ilçemizde devam etti. “Türk Mutfağı Haftası” kutlama programı Bando eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Halk oyunları gösterisi, Protokol konuşmaları, Eğirdir Gölünde Tekne gezisi ve yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı.
Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü ve Eğirdir Nafiz Yürekli Turizm Meslek Lisesi öğrencileri sunumları ile yine göz doldurdular.
Eğirdir esnafı, tekne turu yapan esnaflar, hijyen kuralları, hizmet kalitesi ve fiyat politikası ile turizm sezonuna hazır olduğu mesajını verdi. Esnaflar yurt içi ve yurt dışından gelecek olan misafirlerimizi Eğirdir’de misafir etmekten mutlu olacağız, ifadelerini kullanarak sezona hazır olduklarını belirttiler.
Hafta boyunca "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri yöresel lezzetlerin tanıtımı ile devam edecek.