Isparta

Türkiye'de En Çok Aranan Meslekler Belli Oldu

Eleman.net, 2024 yılının ilk yedi ayında Türkiye’de en çok aranan ve iş bulma kolaylığı sağlayan meslekleri açıkladı.

Abone Ol

u dönemde, güvenlik görevlisi ve depo elemanı en çok başvuru yapılan meslekler arasında ilk sırada yer aldı. İşverenler, güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik personeli ile reyon görevlisi arayışında oldu.

Güvenlik Görevlisi En Çok Aranan Meslek

Marketing Türkiye’nin haberine göre, 2024 yılı Ocak ve Temmuz döneminde işverenler tarafından en çok aranan meslekler arasında güvenlik görevlisi yüzde 7,01 ile birinci sırada bulunuyor. Temizlik görevlisi ise yüzde 4,76 ile ikinci sırada yer alıyor. Depo elemanı, eleman, satış danışmanı, garson, kasiyer, üretim elemanı, kurye ve muhasebe elemanı gibi meslekler de sıralamada dikkat çekti.

Gıda Sektörü İşe Alımda Lider

Gıda sektörü, işe alımda en yüksek orana sahip sektör olarak öne çıkarken, imalat sanayi en fazla çalışan talep eden sektör olarak dikkat çekti. Mağazacılık ve perakendecilik de önemli işe alım yapan sektörler arasında yer aldı. Üretim, otomotiv, tekstil, çağrı merkezi ve restoran sektörleri de diğer önemli oyuncular arasında bulunuyor. Eleman.net üzerinden yılın ilk altı ayında toplamda 309 bin kişi istihdam edildi.

İstanbul İş İlanlarında Birinci Sırada

Eleman.net’te en çok iş ilanının yayınlandığı şehirler arasında İstanbul 93 bin 638 ilanla ilk sırada yer aldı. İstanbul’u sırasıyla Kocaeli, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Tekirdağ, Muğla, Konya ve Manisa takip etti. En az iş ilanı bulunan şehirler ise Şırnak, Kilis, Iğdır, Muş, Ardahan, Bingöl, Gümüşhane, Hakkâri, Siirt ve Bayburt olarak sıralandı.