Dr. Emine Metin’in Araştırması, En İyi Araştırma Ödülüne Talip Dr. Emine Metin’in Araştırması, En İyi Araştırma Ödülüne Talip

Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı, Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği ve Göltaş ana sponsorluğunda düzenlenen programın açılış toplantısı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi E-8 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan BETONART Koordinatörü Ferhan Yalçın, 2008 yılından bu yana her şehre giderek mimarlık fakültesi öğrencileriyle buluştuklarını dile getirerek “BETONART Mimarlık Yaz Okulu, teori ve uygulamanın bir arada olduğu nadir okullardan birisi. 18 farklı üniversiteden öğrenci var aramızda. Bu okulun size katkıları çok büyük olacak. Mimarlık dünyasında değil çimento dünyasında da dostlarınız oluyor. Katılan öğrencilerin çok şanslı olduğunu söylemek istiyorum. 10 günlük sürede betonun nasıl çalıştığını her şeyiyle öğreneceksiniz.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, programın farkındalık oluşturarak sektöre önemli katkı sağlayacağını düşündüklerini dile getirerek “Bugün düzenlenen etkinlikte ana sponsor olan ve kuruluşundan itibaren üniversitemize sürekli destek olan ve desteklerini esirgemeyen Göltaş’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde sürdürülecek Betonart Mimarlık Yaz Okulu programı, Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği tarafından Göltaş Göller Bölgesi Çimento ana, Limak Cement Academy ve Çimentaş altın, Polisan Kimya gümüş sponsorluğunda düzenlendi. Program, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrencilere beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı sağlayacak.

Kaynak: SDÜ Bülten