İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çatısı altında 30 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütecek olan bölümde, Doç. Dr. Onur Sungur, Doktor Öğretim Üyesi Hayri Cengiz, Doktor Öğretim Üyesi Koray Çetinceli ve Doktor Öğretim Üyesi Ömer Faruk Acar ve ilgili diğer bölümlerin öğretim üyeleri yer alacak.
7+1 Eğitim Modeli” şeklinde eğitim verilecek olan bölümde yedi yarıyıl boyunca Fakültede ders görecek öğrenciler son yarıyıl olan sekizinci yarıyılda ise “İşbaşında Eğitim” alacak. Uluslararası Ticaret ve Lojistik programını başarıyla tamamlayan öğrenciler; bu alandaki temel kavramları, ilkeleri, kuramları, lojistik süreçlerindeki analiz yöntemleri ve teknikleri, dış ticaret süreçlerinde kullanılan belgeler, hukuk kuralları ve mevzuatları ile güncel gelişmeleri öğrenmiş olacaklar.
Bölümü tercih eden öğrencilere “Uluslararası Ticarete Giriş”, “Lojistik Yönetimine Giriş”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Ulaştırma Sistemleri ve Yönetimi”, “Dış Ticaret Muhasebesi”, “Depolama ve Stok Yönetimi”, “Uluslararası İşletmecilik”, “Dış Ticaret Finansmanı”, “Lojistik ve Taşımacılık Hukuku”, “Uluslararası İktisat”, “Satın Alma ve Sözleşme Yönetimi”, “Gümrük ve Dış Ticaret Mevzuatı” “Gümrük Rejimleri ve Serbest Bölgeler”, “Uluslararası Ekonomik Örgütler” gibi alana özgü zorunlu dersler dışında pek çok seçmeli ders imkânı verilecek.
Programdan mezun olan öğrenciler; ihracat ve/veya ithalat yapan işletmelerde, gümrükleme firmalarında, işletmelerin satın alma, paketleme, depolama ve teslimat birimlerinde veya ilgili kamu kurumlarında istihdam edilebilme imkânına sahip olacaklar.