Isparta

Üniversite öğrencilerine bağımlılıkla mücadele eğitimi

Isparta’da SDÜ Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında öğrenimine yeni başlamış olan 3 bin 150 öğrenciye bağımlılıkla mücadele kapsamında eğitim verildi.

Abone Ol

Isparta Emniyet Müdürlüğü, Yeşilay ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bağımlılık Koordinatörlüğü iş birliği ile; ilimize yeni gelen 3 bin150 öğrenciye madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında eğitim verildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Isparta Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce sahada kararlılıkla yürütülen mücadelenin yanı sıra uyuşturucu ile topyekün mücadelenin en önemli unsurlarından olan eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri de kesintisiz sürdürülmektedir.

12.09.2024-11.10.2024 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğümüz, Yeşilay ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bağımlılık Koordinatörlüğü iş birliği ile; SDÜ Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında öğrenimine başlamış olan 3.150 öğrenciye, Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliğinde görevli uzman personellerimizce madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında eğitim verilmiştir. Narkogençlik Projesi kapsamında verilen eğitimlerde öğrencilerimize narkotik maddelerin zararları, kullanım belirtileri, korunma yolları, UYUMA Aplikasyonu ve NARVAS Projesi ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

2024 yılı içerisinde; öğrenci velileri, sağlık çalışanları, öğretmenler, kamu görevlileri, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerden oluşan toplam 24.040 kişiye madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında “Narkorehber”, “En iyi Narkotik Polisi; Anne” ve “Narkogençlik” Eğitimi verilmiştir.

Yine Narkonokta Projesi kapsamında açılan stantlarda toplam 14.465 vatandaşımıza broşür dağıtılarak madde kullanımıyla mücadele ile ilgili bilgilendirme ve UYUMA aplikasyonunun tanıtımı yapılmıştır.

Ayrıca yakın zamanda uygulamaya koyulan NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) Projesi ile vatandaşlarımızın 112 ihbar hattı üzerinden ve telefonlara ücretsiz indirilebilen UYUMA aplikasyonu üzerinden yaptıkları ihbarlar titizlikle değerlendirilmektedir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın narkotik suçlara ilişkin bildiklerini ihbar etmeleri önem arz etmekte olup narkotik suçlarla mücadeleye katkı sağlayacaktır” denildi.