Isparta Uluslararası Gül Festivali’nin ilk gününde saat 12.00’da Gülcü Mahallesi’ndeki Gülcüzade İsmail Efendi’nin kabri başında anılmasıyla başlayacak. Aynı gün saat 14.30’da Isparta Belediyesi önünden başlayacak ve valilik önüne kadar sürecek festival korteji düzenlenecek. Festivalin ilk gününde ayrıca saat 17.00’da Isparta Meydan AVM’de stant ve sergi açılışı yapılacak, çocuk etkinlikleri ve yerel grup performansları festival alanında gerçekleştirilecek. Akşamında ise Zara sevenleriyle Meydan AVM’de buluşarak bir konser verecek.

ÇOCUKLARA YÖNELİK AKTİVİTELER

Festival alanında başlayacak olan etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek. Çocuklara yönelik etkinlikler yapılacak ve çeşitli aktiviteler yer alacak.

KONSERLER DÜZENLENECEK

Isparta'da Bu Kadar Da Olmaz Dedirten Olay Isparta'da Bu Kadar Da Olmaz Dedirten Olay

Festival kapsamında yerel grupların müzik performansları yer alacak. Farklı il ve ülkelerden gelen ekiplerin folklor gösterilerinin yanı sıra festivalin akşam bölümünde ise ünlü sanatçılar Ispartalılar ile buluşacak. Isparta Meydan AVM’de düzenlenecek olan konserlerin ilk gününde saat 21.00’de Türk Halk Müziğinin sevilen sesi ZARA, Isparta halkı ile buluşacak.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugün gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüne ve diğer etkinliklere tüm Isparta halkını davet etti.

Muhabir: Özge Çelik