Vali Erin, Isparta Valiliği tarafından gerçekleştirilen Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda, trafik cezası istatistiklerinde geçen yıla göre %113’lük bir artış yaşandığını belirtti.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Yunus Emre Karamanoğlu ve İl Emniyet Müdür Vekili Volkan Güneş de katıldı. Vali Erin, 2023 yılının ilk 9 ayında 453 milyon lira ceza kesilirken, 2024 yılında bu rakamın neredeyse iki katına çıkarak 900 milyon lira olduğunu vurguladı.

Erin, “Trafik konusu emniyet teşkilatımız, jandarmamız ve gönüllü arkadaşlarımızın yakın takibinde. Kontrollerin artması, ceza miktarlarının da yükselmesine neden oldu. Amaç, trafik kurallarına uyumun sağlanması ve ceza miktarlarının en aza indirilmesidir” dedi.

İŞKUR'dan Hibe Desteği İŞKUR'dan Hibe Desteği

Ayrıca, trafik kurallarının ihlaliyle ilgili olarak da çarpıcı rakamlar paylaşıldı. Alkollü araç kullanma cezasında %28, sürücü belgesiz araç kullanma cezasında %58 artış yaşanırken, hız sınırı ihlallerinde ise %41 oranında bir artış kaydedildi. Vali Erin, sevindirici bir gelişme olarak, kırmızı ışık ihlallerinde %40 oranında bir azalma olduğunu da sözlerine ekledi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur