Temel tüketim ihtiyaçlarımızdan biri olan kırmızı et fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Dana kıymanın kilosu 380 – 400 TL arasında değişiyor. Dana etinde ise fiyatlar kilosu 500 TL’den başlıyor.
Hal böyle olunca vatandaşlar da, artık eskisi gibi et alamamaktan şikayet ediyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar, Isparta’ya Et ve Süt Kurumu Şubesi açılmasını istiyor.
VATANDAŞ: ARTIK HAYAL
Vatandaşlar fiyatlardan bir hayli dertli olduğunu dile getirerek şöyle dedi: “Kurban Bayramı’ndan bu yana et yemedim. Bu saatten sonra et yemek benim için hayal. Kıymanın bile kilosu olmuş 380 – 400 TL. Kiloyu geçtik, gramla bile zor alıyoruz. Artık sofralarımıza kırmızı et koyamıyoruz. Buna bir çare bulunması lazım”.
Et Ve Süt Kurumu, kırmızı et piyasalarını dengeleme ve düzenleme görevi kapsamında kurumun, arz açığı olan ürünleri piyasaya arz etmek, arz fazlası olan ürünleri de piyasadan çekmek suretiyle hem üreticiyi hem tüketiciyi korumaya yönelik önlemler alıyor.
Özge Çelik