Yalvaç Devlet Hastanesi, GETAT Ünitesiyle Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarına Hizmet Vermeye Başlıyor!

Yalvaç Devlet Hastanesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) alanında yeni bir birimiyle hastalarına hizmet sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği sayesinde 71 şehirde gerçekleştirilen 54 bin 300 TYP personel alımı kapsamında, Isparta'da 350 personel alınacak. Bu kapsamda Yalvaç Devlet Hastanesi, GETAT ünitesini ağustos ayı itibariyle hastalarına hizmet vermeye başlayacak.

GETAT, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tanımına göre, fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, tanı koyma, iyileştirme ve tedavi etme gibi alanlarda kullanılan ve farklı kültürlere özgü teorilere dayalı bilgi, beceri ve uygulamaların bütününü ifade eder.

Yalvaç Devlet Hastanesi, GETAT ünitesinde Hacamat (Kupa Tedavisi) ve Mezoterapi uygulamalarını gerçekleştirecek. Hacamat, kandaki toksinleri emerek vücuttan atan, kan dolaşımını hızlandıran ve tıkanıklıkları açmada kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ayrıca, kuru kupa uygulamasıyla da kesi yapılmadan negatif basınç uygulanarak tedavi yapılabilir.

Hacamat tedavisinin sağladığı faydalar arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek, ödem atımına yardımcı olmak, kan üretimini uyarmak, eklem ağrılarına destek olmak ve vücuda direnç kazandırmak bulunur. Mezoterapi ise vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin veya enzimlerin derinin orta tabakasına mikroenjeksiyonla uygulandığı bir tedavi yöntemidir. Cilt yaşlanması, selülit, saç dökülmesi ve leke tedavisi gibi çeşitli durumlar için etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Hacamat ve Mezoterapi uygulamaları için hastaların öncelikle doktor tarafından değerlendirilmesi ve tedaviye uygun olmaları gerekmektedir. Yalvaç Devlet Hastanesi GETAT ünitesinin sorumlu hekimi Uzm. Dr. Onur POLAT, uzmanlığıyla bu tedavileri başarıyla gerçekleştirecek.

Hastaneye başvuran hastaların sağlık durumları göz önünde bulundurularak uygun olanlara Hacamat veya Mezoterapi tedavisi uygulanacak. Bu uygulamaların sağlık açısından faydalı olacağı ve hastaların memnun bir şekilde tedavi sonrası hastaneden ayrılmaları hedeflenmektedir.

Yalvaç Devlet Hastanesi, GETAT ünitesiyle yönetmelik usul ve esaslarına uygun olarak hastalara hizmet sunmaya hazırlanıyor. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarının hastalar için olumlu sonuçlar getirmesini ve sağlık alanında önemli bir katkı sağlamasını dileriz. Başvuru yapacak hastalara kolaylık ve başarılar dileriz.

Mezoterapi’nin Yan Etkileri Nelerdir?

Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir. Bu bir sorun teşkil etmez çünkü kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığından bu etkiler 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolmaktadır.

ITSO’da Mermer Sektörünün Sorunlarını Ele Aldı ITSO’da Mermer Sektörünün Sorunlarını Ele Aldı

Mezoterapi Tedavisinden Cevap Ne Zaman Alınır?

Tedaviye cevap problemin şiddetine, kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olmakla birlikte genellikle 2. veya 3. seanstan sonra görülmeye başlanmaktadır.

Mezoterapi Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

-Mezoterapi seanslarından önce ve sonra aspirin gibi kanı sulandıran ilaçlar kullanılmamalıdır.

-Mezoterapi seansından sonra, uygulama yapılan bölgeye yaklaşık 10-15 saat su değdirilmemelidir. Kot, dar pantolon gibi vücudu saran pantolonlar giyilmemesi tavsiye edilir. Mezoterapi seanslarından sonra 48 saat zorlu hareketler, 10-15 saat banyo ve makyaj yapılmamalıdır.

Hastanemizde uygulanmaya başlayan Kupa (Hacamat) ve Mezoterapi uygulamaları uzman doktor tarafından yapılmaktadır. Hastanemiz GETAT uygulamaları ile ilgili 0246 441 72 84 numaralı telefondan dâhili 2012/1902 bilgi alabilir veya hastanemiz hasta kayıt birimine başvurabilirsiniz.
“GETAT uygulamaları ücretli olup, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca ödemesi bulunmamaktadır.

Editör: Ali Rıza Cesur