Yalvaç Filistin’e Destek Platformu üyesi olan sivil toplum kuruluşları öncülüğünde 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü öğlen namazını müteakip Yalvaç Devlethan Camisi önünde basın açıklaması yapıldı.

Aylardır Filistin’de ve Gazze’de yaşanan soykırıma tepki göstermek amacıyla toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri, açıklamada Gazze’de yaşanan son durumdan bahsederek boykot ve yardımların devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Üreticileri ziyaret ederek elma hasadına katıldılar Üreticileri ziyaret ederek elma hasadına katıldılar

Açıklamanın son kısmında ise 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü olduğuna değinilerek, hain darbe girişiminde şehit olanlar rahmetle minnetle yad edildi.

Açıklamadan sonra ise Filistin, Kudüs, Gazze ve 15 Temmuz şehit ve gazileri için dualar edildi.

Saygıdeğer Yalvaçlılar, kıymetli basın mensupları,

İşgalci İsrail, yıllardır ambargo ve abluka uyguladığı Gazze’ye havadan, karadan ve denizden yaptığı saldırılarla 7 Ekim'den bu yana çocuk, kadın, yaşlı demeden onbinlerce Müslüman din kardeşimizi şehit etmiş ve yine bir o kadarını da yaralamıştır. Ve yine onbinden fazla kişinin kayıp olduğu bildirilmektedir. Savaş sebebiyle beşyüzbin ev hasar alırken bu evlerin yüzbinden fazlası tamamen yıkılmıştır.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen terörist İsrail hukuk tanımamakta, saldırmaya ve işgale devam etmektedir. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmamaktadır. Halklar terörist İsrail’in zulümlerini yüz binlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD, Avrupa ve bazı İslam coğrafyalarındaki yöneticiler yaşanan zulümleri görmezden gelmektedir.

ABD ve Avrupa işgalcilere açıktan destek verirken, ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslam coğrafyasındaki bazı yönetimler üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyor, zulmü görmezden gelerek, bu katliama dolaylı olarak ortak oluyorlar.

Camileri, okulları, hastaneleri ve yaşam alanlarını hedef alan işgalci İsrail, 2 milyon insanı da yerinden etti. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller; yiyeceklerin tükenmesi ve yeterli insani yardımın ulaşmaması sebebiyle açlıkla karşı karşıya. Gazze’de ne yazık ki açlık sebebiyle yaşanan ölümler var. 7 Ekim’de başlayan saldırılar, aylardır devam ediyor. Yapılan tüm çağrılara rağmen, ABD ve Batı dünyası işgalci rejime olan desteğini açıktan sürdürüyor ve bölgede bir ateşkes sağlanmasına engel oluyorlar.

Şu anda Gazze’de çok acil bir şekilde ateşkese ve hastaların tahliyesine ihtiyaç var. Bizler buradan tüm yönetimlere çağrıda bulunuyoruz. Filistin’de insani durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. İsrail, Gazzelilerin temel insani ihtiyaçlara dahi ulaşmasına engel oluyor. Hastanelerin bombalanması ve elektrik olmaması sebebiyle hastalar, yaralılar tedavi göremiyorlar.

Kıymetli Yalvaçlılar,

Yaşanan tüm bu acılar, vicdan sahibi herkesi büyük bir üzüntüye sevk ettiği gibi, her birimizin üzerine de sorumluluklar yüklüyor. Bizler sivil insanlar olarak Gazze’deki mazlumlar için yardım kampanyaları düzenliyor, eylemler yapıyor ve İsrail mallarını ve İsrail’e destek veren firmaları boykot etmeye devam ediyoruz. Ancak devletlerin de atması gereken somut adımlar olduğunu buradan vurguluyoruz.

Bugün bizler de zalim Siyonistlerin ekonomik kaynakları olan ürünlerini almayarak Filistin’e destek oluyoruz. Bu sebeple ‘benim boykot yapmamla ne olur?’ diye düşünmeyelim. Evlerimize bu zalimlerin ürünlerini asla sokmayalım.

Değerli Yalvaçlılar,

Gazze hâlâ aç, Gazze hâlâ susuz, Gazze hâlâ acı içinde, Gazze hâlâ kan ağlıyor. Bu nedenle Müslümanlar olarak Gazze’yi gündemimizden hiç düşürmememiz lazım. Ancak şunu da unutmayalım ki sarsılmaz denilen zalim İsrail’in tahtı artık sarsıldı. Artık katil İsrail’in sonu yaklaştı. Bizler de üzerimize düşen maddi manevi desteği vermeye devam etmemiz lazım.

Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Filistin'in özgürlüğü için, İsrail zulmünün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek, elimizi taşın altına koymak, hepimizin görevidir. Bizler Yalvaç Filistin’e Destek Platformu olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Yaşasın Gazze’nin kutlu direnişi, yaşasın özgür Filistin, yaşasın özgür Kudüs.

Kıymetli Yalvaçlılar,

Bugün 15 Temmuz, hain darbe girişiminin yıldönümü. Vatanımıza göz diken hainlere karşı topyekün mücadele ettiğimiz günün yıldönümü. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı dilerken gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi