71. yaşına bastığını belirten Eröz, dükkanını Isparta'da bulunan Kültür Sitesi'nin giriş katında merdivenin hemen altında sürdürüyor.
1975 yılında ilk dükkanını açan Eröz, 0 yaşlarında başladığı çıraklık döneminden bugünlere kadar saat tamiri işiyle uğraşıyor. Çevresinde işini takip eden bir usta olarak bilinen Eröz ilerleyen yaşına rağmen gençlik yıllarında olduğu gibi sabahın erken saatlerinde dükkanı açarak işine başlıyor. Emekli olmasına rağmen hala çalışan 71 yaşındaki Eröz bunu 2 sebebe bağladı. Eröz, “Ben bu mesleği seviyorum. Boş durmaktansa vaktimi bu şekilde çalışarak geçirmek benim için çok mantıklı geliyor. Yıllarca kafa yorup uğraştığım bir iş olduğu için bu işi yaparken keyif alıyorum ve yıllara meydan okumuş olan saatlerin tamire geldiği zaman açmaya başladığım zaman ilk günlerimde ki hislerimi yaşıyor ve mutlu oluyorum” dedi.
İZLER SON TAMİRCİLERİ
Önemli ve sürekli ihtiyaç duyulan bir meslek olmasına rağmen Isparta’da bu işi yapan çok kişi olduğunu ve yeni nesilden hiçbir kimsenin bu işi öğrenmediğini belirten Eröz, “Bizler son tamircileriz” diyerek bu işte Isparta’da çok az kişinin kaldığını vurguladı. Mesleğin ince işçilik istediğini belirten Eröz “Saat tamiri, incelik ve hassasiyet gerektiren bir sanattır. İşinizi severek yapmanız en büyük başarınızdır." Dedi.
GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNDE BİLE TAMİRİ ZOR AMA
Isparta’da yarım asrı geçkin bu işle uğraşan ve emekli olmasına rağmen saat ve gözlük tamirini keyifle yapan Eröz nostalji olarak kalmış çok eski saatleri bile tamir ediyor. Eröz, “Şuan teknoloji çok gelişti. Pek çok kolaylıklar geldi. Ama öyle eski öyle ustalıkla yapılmış saatler var ki bunları yapmaya teknoloji bile yetemiyor. Bunları yılların getirdiği bir tecrübe ile ben yapıyorum. Isparta’dan ve çeşitli illerden eski 100 yıllık saatler tamir için getiriliyor. Vatandaş bunu dedesinden babasından kalma olarak buluyor. Evde saklama için tamir ettiriyor. Ben bunları yapıyorum. Bunu da zamanında uğraşa uğraşa bu tarz saatleri çok yaptığım içindir” şeklinde konuştu.