Isparta

Yaşlı ve engelli aylıkları yatmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ağustosa dair yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve yaşlı vatandaşlara ilişkin kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerinin altını çizdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ağustosa dair yaşlı ve engelli maaşlarının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

6.5 MİLYAR TL HESAPLARA YATIYOR

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 3,6 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ve yaklaşık 2,9 milyar lira engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarına dikkat çekti.

YAŞLI AYLIĞI VE ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlı aylığı şu an 3 bin 504,84 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılıyor.

Engelli aylığı da yüzde 40-69 arası olanlara 2797,81 Türk Lirası, yüzde 70 ve üzeri olanlara 4196,70 TL, 18 yaş altı ise 2797,81 Türk Lirası şeklinde veriliyor.

Ayrıca, bakanlık tarafından verilen evde bakım yardımına da zam geldi. Temmuz 2024 zamlı evde bakım parası 9 bin 77 TL'ye yükseldi.

Bunların yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, temmuz ayına ilişkin de 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylığı olacak şekilde ödeme yapıldığını duyurmuştu. Göktaş, 8 Temmuz tarihi itibarıyla toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını belirtti.