Isparta

Yeni Yapılan Zam Sürücüleri Vurdu

9 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatlarına yüzde 40 zam yapıldığı açıklandı.

Abone Ol

Bu zam, 1 Nisan'da yapılan yüzde 75'lik artışın ardından geldi.

Bankacılık sektörü, Temmuz ayında HGS alt limit fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam yapılacağını duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, 1. sınıf HGS ürünlerinde otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Otomatik yükleme tutarı da 245 TL olarak belirlendi.

HGS yüklemelerinin çoğunluğu bankaların mobil uygulamaları üzerinden yapıldığı için, bankaların bu değişiklikleri müşterilerine bildireceği ve bilgilendirme mesajları göndereceği belirtildi. Bu güncellemelerin, sürücülerin HGS kullanımı sırasında olası bakiye sorunlarını önlemeye yönelik olduğu ifade edildi.

Ekonomistler ise, bu zamların Türkiye'de enflasyonla mücadele hedefiyle çeliştiğini vurgulayarak, enerji fiyatlarındaki artışların genel yaşam maliyetlerini yükselttiğini ve enflasyon baskısını artırdığını belirttiler.

Özellikle, yakın dönemde yapılan elektrik, doğalgaz, akaryakıt, sigara ve alkol gibi pek çok temel tüketim maddesi fiyatına yapılan zamların, sürücülerin ve tüketicilerin genel mali durumunu olumsuz etkilediği yorumları yapılıyor