Isparta

Yıkım kararı alınan okulla ilgili şok iddia

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan Sav İlkokulu ve Ortaokulu binalarında 31 Mart seçimlerinde okula sandık kurulmazken, eğitim öğretime devam edildiği ortaya çıktı.

Abone Ol

Isparta'da depreme dayanıksız okul binalarıyla yaşanan skandallar dizisine bir yenisi daha eklendi. Depreme dayanıksız çıkan Sav İlkokulu ve Ortaokulu'nda  31 Mart seçimlerinde sandık kurulu oluşturulmazken, riskli binada eğitim öğretime devam edilerek öğrenci ve öğretmenlerin hayatı hiçe sayıldı.

Bu gerçeği Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Baki Tok, dile getirdi. İşte Tok'un o ifadeleri

"O süreçte Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur'a Sav okul binasıyla ilgili durumu söyledik.  Söylediklerimizin tamamına yok öyle bir şey deyip, yalanladı. Neyse kendisi gitti, görev yeri değişikliği oldu. Recai Bey geldi. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü biz Milli Eğitim Müdürü Recai Bey'den randevu aldık. Görüştüğümüzde bu konuyu tekrardan dile getirdik. Ama biz oraya gitmeden  önce Sav İlkokulu ve Ortaokulu'nun yıkım kararının geldiğini öğrendik. Ayrıca zemin etüdü çürük çıktı. Yani oraya yıkılıp yeni okul yapılamaz. Sonraki süreçte ben  Sav İlkokulu ve Ortaokulu'na gittim. Salı günü oraya gittiğim. Recai Bey'in orada olduğunu, incelemeler yaptığını, öğrencilerin 15 Temmuz Şehitler Lisesi'ne taşınmasının planlaması için gittiğini öğrendim. Evet taşıma kararı çıktı. Sav İlkokulu, Sav Ortaokulu,  Sav İmam Hatip Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesine taşınacak. Yani neymiş bu bilgi yalan değilmiş, gerçekmiş. 31 Mart yerel seçimlerinde seçim kurulu bu binalarda seçim yapmazken biz eğitim öğretime devam etmişiz. Eğitimcilerin, eğitim emekçilerinin, çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmışız.

Yani seçim kurulu bile okulda görev yapmamış. Seçim kurulu orada seçim yapmamış. Bu skandal. Seçim kurulunun görev yapmadığı okulda çocuklar eğitim öğretime devam etti."

ZEHRA ULUSOY VE YEDİ ŞEHİTLER TAŞINACAK

Deprem güçlendirme çalışması yapılmasına rağmen eksik güçlendirme nedeniyle yeniden güçlendirmeye ihtiyaç duyulan Zehra Ulusoy ve Yedişehitler İlkokulu binalarında çalışma tamamlanıncaya kadar eğitim öğretimin başka binalarda yapılacağını kaydeden Baki Tok, “Zehra Ulusoy ve Yedişehitler İlkokulu taşınıyor, ikili eğitim yapacaklar, yakın olan okulları taşıyacaklar. Büyük ihtimalle Zehra Ulusoy, Atatürk Ortaokuluna taşınmış olacak. Yedişehitler İlkokulu Yedişehitler Ortaokuluna taşınacak. Buralarda ikili öğretim yapılacak" dedi.

TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Deprem riski taşıyan okul binalarıyla ilgili takipte olmaya devam edeceklerini kaydeden Tok "Bununla ilgili aslında çalışmamızı bu dönem başında yapacağız. Neden dönem başında yapacağız? 2 Eylül Pazartesi'den itibaren çalışmalara başlanacak.  Üyelerimizden dönüşler alacağız. Teker teker okullara ulaşacağız. Okullarında bir sıkıntıları var mı yok mu öğreneceğiz ve bunu raporlaştıracağız. Bununla ilgili raporumuzu 14 Eylül Cumartesi günü bir temsilciler toplantısında sunacağız. Bu raporu da basınla paylaşacağız" diye konuştu.