Isparta'da 33 yıldır kuruyemiş dükkanı işleten Mehmet Fatih Yüksel, bu kokunun Ispartalılar tarafından artık benimsendiğini dile getirdi.
Yıllardır kuruyemiş işiyle uğraşan Yüksel, Isparta'nın lezzet kültürünün bir parçası olan leblebiyi kavrulmuş halde sunmanın geleneksel bir uygulama olduğunu belirtti. 33 yıllık deneyimi sayesinde ustalık kazandığını vurgulayan Yüksel, kokusuyla sokakları saran leblebinin Isparta'nın simgesi haline geldiğini söyleyen Yüksel, "Isparta'da leblebi kokusu, şehrin bir parçası haline geldi. Hem yerel halk hem de ziyaretçiler, bu eşsiz kokunun cazibesine kapılıyor." dedi.
Yüksel, Isparta'nın leblebi kültürünün zaman içinde nasıl geliştiğine dair de konuştu. "33 yıldır bu işi yapmaktan gurur duyuyorum. İşte bu dükkanın önünde büyüdüm. Babamdan aldığım mirası sürdürüyorum. Her gün burada, taze leblebiyi kavuruyoruz ve insanlar bu kokuya bayılıyor. Isparta'da yoğun bir kuruyemiş tüketimi var. Geleneksel lezzetlere bağlılık çok güçlü. Bu yüzden burada leblebi her zaman talep görüyor" dedi.
Yüksel'in 33 yıl boyunca edindiği ustalık, leblebiyi mükemmel bir şekilde kavurmasına ve misafirlerine en kaliteli ürünleri sunmasına olanak tanıyor.
Haber/Nadir Öngören