Mahmut Zadeoğlu'nun hikayesi, sıradan bir öğretmenden, siyasi erklerin gölgesinde hızla yükselen bir bürokrata dönüşme öyküsüyle dikkat çekiyor.

Öğretmenevi Müdürlüğüne atanmasıyla başlayan bu hızlı yükseliş, özellikle siyasi büyüklerine kusursuz hizmet sunması ve siyasetin inceliklerini zekice kavraması sayesinde oldu. Zadeoğlu, bu süreçte Öğretmenevini adeta siyasi bir kulis alanına dönüştürerek gelen siyasi hamilerine hizmette kusur etmedi. Böylelikle gözüne kestirdiği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine kadar hızla ilerledi.

Görevinde siyasi hamilerine hizmet etmeye devam eden Zadeoğlu, ne yazık ki çok sayıda şaibe ile gündeme geldi. Özellikle davet usulü yaptırdığı okul güçlendirme çalışmaları, kamu kaynaklarının ne kadar şeffaf ve adil kullanıldığına dair ciddi soru işaretleri doğurdu. Ancak, seçimler sonrası değişen siyasi atmosferde, yeni siyasilerle fazla mesai yapma şansı bulamadan görevinden hızla uzaklaştırıldı.

Yine de Zadeoğlu, Isparta'daki bürokratik konforundan vazgeçmeye hiç niyetli değildi. Bir zamanlar adeta kusursuz hizmet ettiği ve sayesinde büyük bir güç ve maddi imkan elde ettiği eski büyükleri aracılığıyla, Ankara’dan gerçekleştirilen bir hamle ile Isparta AFAD Müdürlüğüne atanmak istedi. Ancak, bu atama da şehrin milletvekillerinin müdahalesiyle kısa sürede engellendi. Görünen o ki, Zadeoğlu’nun siyasi kalkanı, Isparta'daki yeni düzene uymakta yetersiz kaldı.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Şehit Ailelerini Ziyaret Etti Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

AFAD Müdürlüğüne oturamayan Zadeoğlu, sıradan bir öğretmen olarak yaşamını sürdürmek yerine iş dünyasına dönmeyi tercih etti.

Güneş Santralleri, Mardindeki Gül Bahçeleri gibi ticari girişimleri geliştirmek isteyen yatırımcı adayı Zadeoğlu, Lüks yaşantıyı Rezidans hayatını, Araçlarla gezmeyi, Puro ve Pahallı İçecek alışkanlığını sade bir memur olarak devam ettirmeyi istemedi.

Isparta bürokrasisindeki hızlı yükselişin ardından adeta yere çakılan, Zadeoğlu’nun kendisine yeni bir yön çizmesi belki de en doğru karar oldu.

Ancak, halkın şu soruları hala ortada duruyor: Zadeoğlu’nun hızlı yükselişi ve düşüşü, kamu hizmetinin kalitesi ve şeffaflığı açısından hangi dersleri ortaya koyuyor? 

Şehir, bu sürecin olumsuz etkilerinden nasıl kurtulacak ve korunacak?

Zadeoğlu döneminde kamu kaynaklarında yapılan davet usulü ve diğer ihalelerden doğru düzgün yapılmayan güçlendirmlerden ne kadar bir kayıp var?

Bu kayıpların hesabı sorulacak mı? Olan yine Vatandaşa mı olacak? Tüm bu sorular cevap beklerken, Mahmut bey artık profesyonel ticari hayatına özgürce devam edecek.

Kendisini bilmiyoruz ama, şehrimiz için hayırlı bir karar almış, tebrik ederiz.

Kaynak: Haber Merkezi