Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu dönemde toplam 1 milyon 971 bin 985 araç denetlendi. Yapılan denetimlerde, 447 bin 672 araca ve sürücüye çeşitli işlemler uygulandı.

Yakıt Tasarrufunda Önemli 5 Kural Yakıt Tasarrufunda Önemli 5 Kural

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, denetimlerde mevzuatta izin verilmeyen ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) takarak kullanan 275 sürücüye işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, hız ihlali yapan 134 bin 588, periyodik muayenesi yapılmamış 26 bin 165, emniyet kemeri takmayan 17 bin 772, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 102 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 710 araç sahibine de işlem uygulandı.

Bakan Yerlikaya, 2024 yılının ilk 7 ayında ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 35’inin aşırı hız nedeniyle gerçekleştiğini vurguladı. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla aşırı hızla etkin bir mücadele yürütüldüğünü belirten Yerlikaya, ülke genelinde hız tespit sistemlerinin güçlendirildiğini ve yerli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil Mobil Hız Tespit Sistemleri’nin kullanıma alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, vatandaşları trafik kurallarına uymaya, aşırı hız yapmamaya ve emniyet kemeri takmaya çağırarak, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı

Editör: Ali Rıza Cesur