Türkiye genelinde özellikle ihtiyaç sahibi aileler için hayata geçirilen bu program, şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencilerine nakit destek sağlayacak.

Isparta'da Düşen Uçak Yıllar Sonra Gündeme Geldi Isparta'da Düşen Uçak Yıllar Sonra Gündeme Geldi

Destek Programının Ayrıntıları

Program, yalnızca ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını kapsamaktadır ve destek, çocukların ailelerinden uzak şehirlerde örgün eğitim görmelerini kolaylaştırmak amacıyla sunulmaktadır. Destekten yararlanmak için öğrencinin, ailelerinin yaşadığı şehirden farklı bir şehirde eğitim görüyor olması gerekmektedir.

Ailelerin, bu destekten yararlanabilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan düzenli sosyal yardım alıyor olmaları şarttır. Bakanlık tarafından sosyal yardım bilgileri arasında yer almayan ailelerin çocuklarına bu destek sağlanamayacaktır.

Ulaşım Masraflarına Destek

Destek programı çerçevesinde, şartları sağlayan üniversite öğrencileri, ailelerinin yanına gitmek için ulaştırma masraflarını karşılayabilecek. Bakanlık, ulaşım masrafları için 1.250 TL'ye kadar destek sağlamakta ve bu yardım yılda 4 kez verilebilmektedir. Toplamda 5.000 TL'ye kadar ulaşabilecek bu destek, harcama belgelerinin ibraz edilmesi koşuluyla ödenecektir.

Başvuru Şartları ve Süreci

Sosyal yardımdan faydalanmak isteyen öğrencilerin, başvurularını yaparak harcama belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. 18 yaşından küçük üniversite öğrencilerinin başvuruları aileleri tarafından yapılmalıdır. 18 yaşını doldurmuş öğrenciler ise başvuruları kendileri yapabilir. Destekten yararlanabilmek için öğrencinin 25 yaşını aşmamış olması gerektiği belirtilmektedir. 25 yaşını aşan öğrenciler, diğer şartları sağlasalar bile bu destekten faydalanamayacaklardır.

Kaynak: Haber Merkezi