Bu kapsamda son iki hafta içinde Isparta’yı ziyaret eden iki bakanın ardından, 17 Eylül Salı günü Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Isparta’ya gelmesi bekleniyor.

  1. Büyük Olağan Kongre süreciyle eş zamanlı olarak başlatılan Türkiye Buluşmaları, bakanlar, milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve parti yetkililerinin Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak çeşitli toplumsal kesimlerle buluşmasını öngörüyor. Eylül ayında yoğun bir saha çalışması gerçekleştirilmesi planlanan bu süreçte, partililer emekliler, gençler, kadınlar, çiftçiler, sivil toplum örgütleri ve diğer toplum kesimleriyle görüşmeler yaparak çeşitli sorunları ve talepleri dinliyor.

Isparta, bu süreçte önemli bir rol oynuyor. Son iki hafta içinde Isparta, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ı konuk etti. Milli Savunma Bakanı Güler, Isparta’daki askeri birlikleri denetlerken; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, bir fabrika açılışına katıldı ve iş dünyasıyla bir araya gelerek sorunlar ve talepler hakkında bilgi aldı.

Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir? Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir?

Türkiye Buluşmaları kapsamında Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta’nın ihracat alanındaki sorunlarına ve özellikle Isparta elmasının ihracatına yönelik taleplerine dair bilgi almak üzere 17 Eylül Salı günü Isparta’da olacak. Bakan Bolat, ayrıca Valilik ve Belediye ziyaretlerinde bulunarak Isparta’nın ekonomik sorunlarına dair detaylı bilgi edinmeyi planlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi