Isparta Şehit Fethibey Camii imamı, bayram namazının ardından namaza gelen çocuklara harçlıklarını verirken, yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

Gelenekler Yaşatılıyor

Bayramların en güzel yanlarından biri olan harçlık dağıtma geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, büyük ilgi gördü. İmam Gürdal, "Bayramlar, birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın ve sevinçlerin paylaşıldığı özel günlerdir. Çocuklarımızın bayram sevincini artırmak ve geleneklerimizi yaşatmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın mutluluğu, bizler için en büyük ödüldür" dedi.

Çocuklar Bayram Sevincini Doyasıya Yaşadı

Camide bayram namazının ardından çocuklar, sıraya girerek imamdan harçlıklarını aldı. Miniklerin sevinci, etrafta bayram havasını daha da hissettirdi. Harçlıklarını alan çocuklardan Ayşe ve Mehmet, "Bayramda harçlık almak çok güzel, çok mutlu olduk" diye konuştu.

Ailelerden Teşekkür

Isparta 32 Spor Sarıyer'i ağırlıyor Canlı Anlatım Isparta 32 Spor Sarıyer'i ağırlıyor Canlı Anlatım

Etkinliğe katılan aileler de imam Himmet Gürdal'a teşekkür etti. Vatandaşlardan Abdullah Tosun, "Çocuklarımızın böyle mutlu edilmesi çok güzel bir davranış. İmamımıza teşekkür ediyoruz, bayramın ruhunu bizlere yaşattı" dedi. Bir başka vatandaş Emin Ak ise, "Bu tür etkinlikler sayesinde çocuklarımız hem eğleniyor hem de bayramın anlamını öğreniyor. İmamımıza minnettarız" ifadelerini kullandı.

Gelecek İçin Umut Verici Bir Gelenek

Bu tür etkinliklerin, çocuklara bayramları sevdirmesi ve gelecekte de bu güzel geleneği sürdürmeleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Gürdal, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramları bu şekilde hatırlamaları ve geleneklerimizi sürdürmeleri, toplumumuzun kültürel değerlerinin devamı için büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Bayram harçlıklarının imam tarafından dağıtılması, Isparta'da bayram coşkusunu ve mutluluğunu artırdı. Çocuklar, aileler ve tüm mahalle halkı bu güzel geleneğin yaşatılmasından memnuniyet duydu. Bu tür etkinliklerin, toplumun bir arada olma ve bayramların coşkusunu paylaşma duygusunu pekiştirdiği bir kez daha görülmüş oldu.

Muhabir: Nadir Öngören