Merhum Bayram Yüksel tarafından Isparta’ya getirilerek Said-i Nursi sokağındaki yerde uzun yıllar teşhir edilen arabanın akıbetindeki bilinmezliklerin ortadan kalkması için Küresel Akdeniz Kulis Masası olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda;

*Yıllar önce Hakk’ın rahmetine kavuşan Said Özdemir bu arabanın resmen mülkiyet sahibidir,

*Ancak Said Özdemir’in ahirete irtihalinden sonra araba mirasçılar arasında tartışma konusu haline getirilir ve kavga başlar,

*Vakıf yöneticileri Said-i Nursi’nin arabasının bulunduğu yerden kaçırılması riski karşısında tedbir alır ve araba bilinmeyen bir yerde saklanır,

*Takriben 8(sekiz) yıl önce gündeme gelen makam arabasının yerinde bugün yeller esmektedir,

*Küresel Akdeniz Kulis Masasının yürüttüğü ve iz sürdüğü araştırmalar sonucunda Said-i Nursi’nin arabasının yerini bazı kişilerin bilmesine rağmen bugün sır gibi saklanan adresten hiç kimsenin bilgisi yoktur.

*Kaçırılarak gizlenen (saklanan) makam aracının ne zaman eski yerine getirileceği ise hiç bilinmemektedir.

*Hatta kendisi ile yaptığımız görüşmede (X.Y.) isimli bir bilen ise arabanın Allah’ın taktir edeceği bir zamanda bulunacağını ve yerine konacağını söylerken yine ser verip, sır vermiyordu.

*Bediüzzaman Said-i Nursi’nin arabası için görüştüğümüz her kim olursa olsun Küresel Akdeniz Kulis masası muhabirine (S.A.) de açıklama yapmamak için ayak direndiğine tanıklık ettik.

ŞİMDİ SORUYORUZ?

*Bu araba vakfa vakfedilmiş midir?

*Bu araç eğer vakıf üzerindeyse niçin ortadan kaldırılmış ve saklanmaktadır?

*Yok, eğer vakıf kayıtlarında değilse bu araç için mirasçı(lar) niçin vakıf yönetimi üzerinde hukuki bir işlem tesis etmemektedirler?

*Bediüzzaman Said-i Nursi’nin makam arabası olarak kullandığı iddia edilen bu araç yoksa gerçekten bir yerlerde saklanmakta mıdır?

* Yok, eğer böyle bir durum söz konusu değil ise bu araç yurtiçi ya da yurtdışı tarihi eser kaçakçılarının elinde midir?

*Eğer Said-i Nursi’nin aracı çalınmışsa Kültür Bakanlığının bu aracın bulunması için herhangi bir sorumluluğu var mıdır?

*Önemli bir hususta eğer mirasçı(lar) arabanın kaldırıldığı eski yeri ispat ederlerse (ki, bu mümkündür) şikayet halinde vakıf yöneticilerini zor günlerin beklediğini söylemekle kimsenin avukatlığını yapmadığımızın bilinmesini isteriz,

Ya da, tamirde, bakıma gönderildi gibi yuvarlak laflarla soru soranlara çıkmaz sokak edebiyatıyla cevap verenlere biz de deriz ki;

Bu araba tamirde (bakımda) ise niçin 8 yıl gibi geçen zamana rağmen bu işlem tamamlanmamıştır?

*O nedenle biz diyoruz ki ortada kirli duygu ve düşüncenin esiri haline gelen bu arabanın kaderi ne zaman değişecektir?

*Yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce ziyaretçinin hatıra resmi çektirmek için bundan böyle umutları karşılıksız kalmaya mahkum mudur?

*İhtiyaç duyulursa 34 K 7636 plakalı bu aracın bugün aynı plaka ile kayıtlı olup olmadığı ise emniyet yetkililerinin araştırma alanına girmekte olduğu mümkündür.

LPG’ye İndirim Geliyor! Tarih Belli Oldu LPG’ye İndirim Geliyor! Tarih Belli Oldu

SONUÇ ve ÇAĞIRIMIZ

Bediüzzaman Said-i Nursi’nin arabası biran önce saklanıldığı yerden getirilip yerine konmalıdır.

Vakıf yöneticileri ya da mirasçı(lar) iyi niyetle hareket ederek uzlaşma yoluna gitmelidir.

Ama mutlaka bu araba Said-i Nursi’nin sürgün hayatı yaşadığı Isparta’daki Said-i Nursi sokaktaki evin yanındaki ilk yerine konuçlandırılmalıdır.

Kimse tarihe malolmuş ve büyük bir İman mücadelesi veren Said-i Nursi’nin sırtından rant hesabı yaparak kurban kesmemeli ve kazanç peşinde koşmamalıdır.

 Arabaya göz diken(ler) empati yapmalı ve ortak akıl ile uzlaşarak 8(sekiz) yıllık körler ve sağırlar savaşını kamuoyunun gündeminden çıkarmalıdırlar. AYIP,AYIP, AYIP!...

Yoksa antikacıların müzayede salonlarında açık arttırma ile satış yaptıkları tarihi eserler gibi Said-i Nursi’nin  arabasının da açık arttırma ile birilerinin eline geçeceği gün mü beklenmektedir?

Küresel Akdeniz Kozmik Kulis Masasının kamuoyu adına çağırısı çok açık ve nettir:

BU ARABA GİZLENDİĞİ YA DA KAÇIRILDIĞI YERDEN BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI VE YERİNE KONULMALIDIR…

Mehmet Ali Çelik
Akdeniz Gazetesi, Küresel Akdeniz İnternet Sitesi ve TİNGADER Türkiye Dergisi İmtiyaz Sahibi 
TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Gn.Bşk
TİGF ( Tarafsız İnternet Gazetecileri Federasyonu) Genel Başkan Vekili
Türkiye Basın Cemiyetleri Vakfı Üyesi

Kaynak: HABER MERKEZİ